Με ήπια συμπτώματα συνεχίζεται η νοσηλεία της 38χρονη που διαγνώστηκε με το νέο κορονοϊό, στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης.

Η 38χρονη είναι απύρετη και συνεχίζει την αγωγή της. Θα παραμείνει 14 ημέρες σε απομόνωση και στη συνέχεια θα τεθεί σε κατ΄ όικον απομόνωση στο σπίτι της. Συνολικά, θα πρέπει να παραμείνει 27 μέρες σε απομόνωση, όπως μετέδωσε το MEGA.  Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος όσων ταξίδεψαν μαζί της.

Μετά το κρούσμα, στην συμπρωτεύουσα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση.

Χθες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωση την αναστολή όλων των σημερινών εκδηλώσεων του δήμου. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η απολύμανση του δημαρχείου, ενώ θα εκκινήσει σε λίγη ώρα η απολύμανση του δημοτικού σχολείου που πήγαινε η 38χρονη το παιδί της.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στη συνεδρίαση που ακολούθησε, συμφωνήθηκε η ανάγκη τήρησης του πρωτοκόλλου υγείας.

Τσακρής: Ιδιαίτερα μεγάλη η μεταδοτικότητα του κορoνοϊού

Για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον κορονοιό, ο οποίος χθες έκανε την εμφάνισή του και στη χώρας μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη μίλησε μέσα από την εκπομπή «MEGA Mag» o καθηγητής μικροβιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση. Να παρακολουθούμε εξελίξεις να ακολουθούμε τις οδηγίες και να μην πανικοβαλλόμαστε, γιατί θα φέρει το αντίθετο αποτελέσμα» είπε αρχικά ο κ. Τσακρής.

«Ερευνούμε το πρώτο περιστατικό να δούμε αν υπάρχουν και άλλοι πιθανοί φορείς» είπε αναφορικά με το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας.

Μιλώντας για τον ιό, υπογράμμισε πως «έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και σε αυτή τη φάση όλοι μπορεί να μολυνθούν».

Επιπλέον, πρόσθεσε πως «από τα δεδομένα που υπάρχουν κάθε ηλικιακή δεκαετία που περνάει ανεβαίνει η θνησιμότητα, και σε άτομα άνω των 70 και 80 ετών μπορεί να ξεπεράσει και το 15%, σύμφωνα με τις τωρινές καταγραφές».

Τέλος, σημείωσε πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα, ωστόσο συνέστησε ξανά ψυχραιμία και όχι πανικό.