Παράσταση διαμαρτυρίας στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ. Δεικτάκη πραγματοποιεί στις 10:00 το πρωί το ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο Κρήτης ενάντια στην ανεργία που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, «διεκδικώντας τα αιτήματα του ταξικού κινήματος για την προστασία των ανέργων» σύμφωνα με το cretalive.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 23ης Οκτώβρη που ορίστηκε από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ σαν μέρα πανελλαδικής δράσης, παρουσίας και επαφής των συνδικάτων με τους τόπους δουλειάς, μέρα αγωνιστικών πρωτοβουλιών των συνδικάτων, ανάδειξης των αιτημάτων και διεκδικήσεων της εργατικής τάξης, του ΔΣ του συνδικάτου Οικοδόμων, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, των Επιτροπών Ανέργων της Λαϊκής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών και των Κεντροδυτικών Συνοικιών Ηρακλείου καθώς και η Γραμματεία Επισιτισμού-Τουρισμού.

«Όλη τη μέρα, τα στελέχη των συνδικάτων, οι επιτροπές των σωματείων θα βρεθούν στους χώρους δουλειάς ώστε να οργανώσουν την απεργία, να δείξουν το δρόμο για να σπάσει η μοιρολατρία, η απογοήτευση, η τρομοκρατία. Με δύναμη, αισιοδοξία, αλληλεγγύη για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.