Επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε την περασμένη Τρίτη στην περιοχή της πλατείας Ιπποκράτους στη Ρόδο.

Όμως, το πρόβλημα της άγρας πελατών, στο νησί, όπως καταγγέλλουν στο newsbeast.gr επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί, δεν θέλει να κοπάσει στη Μεσαιωνική Πόλη γιατί κάποιοι -συγκεκριμένοι- καταστηματάρχες φαίνεται πως δεν θέλουν να υποδείξουν στους υπαλλήλους τους πως θα δουλέψουν. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, έχουν «κράχτες» στο σιντριβάνι, οι οποίοι φωτογραφίζουν τους τουρίστες και στη συνέχεια τους μεταφέρουν σε συγκεκριμένα καταστήματα με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να μην μπορούν να δουλέψουν. Γι’ αυτό και ζητούν να παρθούν μέτρα ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο εκμετάλλευσης που μόνο κακό κάνει στο νησί.

«Είναι απαράδεκτο δύο άτομα να βρίσκονται στο σιντριβάνι και να το εκμεταλλεύονται ως παραμάγαζο» αναφέρει χαρακτηριστικά καταστηματάρχης στη Ρόδο και όπως λέει, αυτή η εικόνα δημιουργεί πολύ άσχημες εντυπώσεις στους τουρίστες του νησιού.

«Ευτυχώς, είχαμε πεζή περιπολία η οποία άρχιζε από τις 18.00 μέχρι τις 23.30 για τρεις μήνες με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., του αστυνομικού διευθυντή Δωδεκανήσου και του Τμήματος της τουριστικής αστυνομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Οι επιχειρηματίες στο νησί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον τουρισμό την επόμενη χρονιά και λένε ότι το 2014 πρέπει να συγκεντρωθούν για να παρθούν τα μέτρα της επόμενης σεζόν. Επίσης, όπως τονίζουν, θα είναι απαραίτητη η ενδυνάμωσης της τουριστικής αστυνομίας με τουλάχιστον τρία με τέσσερα άτομα για να σταματήσουν αυτό που συμβαίνει. «Διαφορετικά», λένε, «κάποιοι τα αφήνουν να συμβαίνουν σκόπιμα».

Σε λίγο καιρό πάντως θα είναι αργά γιατί τα παράπονα των tours operators στο υπουργείο Τουρισμού έχουν αρχίσει να ακούγονται δειλά δειλά.

(Φωτογραφία αρχείου)