Ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική αναμένεται να αποκτήσουν τα ΚΤΕΛ Αττικής και Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τη σχετική υποχρέωση που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια, το οποίο περιλαμβάνει και τα κίνητρα αντικατάστασης των λεωφορείων τα οποία στη χώρα μετρούν κατά μέσον όρο 18 χρόνια ζωής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή»  ΚΤΕΛ Αττικής και Θεσσαλονίκης θα πρέπει να εγκαταστήσουν σύστημα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών ορίζεται ενιαίο μηχανογραφημένο σύστημα παροχής στοιχείων και ενιαίο σύστημα κρατήσεων θέσεων και πληροφόρησης επιβατών για τα υπεραστικά δρομολόγια όλων των ΚΤΕΛ. Οι σχετικές τεχνικοοικονομικές μελέτες θα εκπονηθούν με μέριμνα του υπουργείου Υποδομών.

Πέραν της υποχρέωσης εγκατάστασης συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου προβλέπεται επίσης η δυνατότητα εκμίσθωσης των ΚΤΕΛ για την εκτέλεση αστικού συγκοινωνιακού έργου. Βασικός στόχος της εν λόγω ρύθμισης είναι η άμεση εκτέλεση αστικών δρομολογίων του ΟΑΣΘ από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του ο ΟΑΣΘ αναμένεται να είναι έτοιμος να προχωρήσει στην εν λόγω συμφωνία (υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο) από τα μέσα του επόμενου μήνα αναφέρει η εφημερίδα.