Κείμενο: Νάντια Μασσαχού

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί ένα μοναδικό ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά, αλλά και για όλες τις ηλικίες!

Μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, σε μια έκταση 200 στρεμμάτων, θα θαυμάσετε 2.000 ζώα από 5 ηπείρους, όπως λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, μαϊμούδες, τίγρεις, αρκούδες, πιγκουίνους, παπαγάλους, δελφίνια και πολλά άλλα, και θα μάθετε πολλές συναρπαστικές πληροφορίες για τη ζωή και τις συνήθειές τους.

Μην χάσετε την ελεύθερη πτήση αρπακτικών πουλιών και την εκπαιδευτική παρουσίαση θαλάσσιων θηλαστικών. Εδώ θα βρείτε, κάθε μέρα όλο το χρόνο, παιδική χαρά, κατάστημα αναμνηστικών, καφετέρια και 3 χώρους για πικνίκ.

Όσο για τη μεταφορά σας στο χώρο, μπορείτε να έρθετε οδικώς μέσω Αττικής Οδού, είτε με τη λεωφορειακή γραμμή 319 (λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα).

Tip: Αν επιλέξετε να έρθετε Κυριακή -ιδίως όταν έχει καλό καιρό- αποφύγετε τις ώρες αιχμής (11.00-14.00) που ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τα 30 λεπτά.

Καθημερινά: 09.00 – δύση του ηλίου

Είσοδος: 15 ευρώ (ενήλικες), 11 ευρώ (3-12 ετών, άνω των 65, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι γονείς), δωρεάν (κάτω των 3, ΑΜΕΑ άνω 80%)

Πακέτα:

Οικογενειακό – 2 γονείς + 2 παιδιά (3-12 ετών): 48 ευρώ

Οικογενειακό – 2 γονείς + 3 παιδιά (3-12 ετών): 58 ευρώ

– Παρέχεται πλήρης υποδομή για άτομα με ειδικές ανάγκες

Θέση Γιαλού, Σπάτα, τηλ. 210 6634724, www.atticapark.com









Αν θέλετε να μάθετε τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε αλλά και ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!