Τα προβλήματα της Αθήνας και η ασφάλεια των πολιτών της βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με το δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο κ. Παπουτσής επεσήμανε το γεγονός ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, που σχετίζονται με την πίεση των μεταναστευτικών ροών και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας κυβέρνησης, δήμου αλλά και πολιτών για την επίλυσή τους.

«Πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια του Αθηναίου πολίτη όπως και την ασφάλεια των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα. Γιατί η ασφάλεια είναι η προϋπόθεση για τη δημιουργικότητα του κάθε ανθρώπου, για την ποιότητα της ζωής του και κυρίως για την ασφαλή διαβίωση του συνόλου της κοινωνίας μας» τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Κακλαμάνης σχολίασε ότι λόγω της προσωπικής του γνωριμίας με τον υπουργό έχει αυξημένες απαιτήσεις ενώ εστίασε σε δύο ζητήματα, που κρίνει ότι πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητες. Πρώτον, η απομάκρυνση των υπολοίπων μονάδων ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας. Και δεύτερον, ο δραστικός περιορισμό εισδοχής ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα του μεταναστευτικού κύματος. «Εάν αυτό δε σταματήσει όση καλή διάθεση κι αν έχει ο κάθε Παπουτσής κι ο κάθε Δήμαρχος, όσες προσπάθειες και να καταβάλουμε, φοβάμαι ότι δε θα είμαστε αποτελεσματικοί» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αναφέρθηκε ακόμη στα θετικά αποτελέσματα της μέχρι τώρα συνεργασίας δήμου και αστυνομίας, στην πάταξη του παραεμπορίου.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ελευθέριος Σκιαδάς και ο αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της πόλης, Ανδρέας Παπαδάκης.