Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία Ηφαιστίωνας στη Λέσβο όπου κάποια από τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά αύριο 8 Ιανουαρίου που οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ που επικαλείται απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο Αγιάσου, το δημοτικό Αγιάσου, το γυμνάσιο Αγιάσου, το λύκειο Αγιάσου, καθώς και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων δύο ημερών, έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές στην περιφέρεια του Δήμου Δυτικής Λέσβου, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του lesvosnews.net.

Για αυτό, ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος υπέβαλλε σήμερα αίτημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την κήρυξη των δύο δημοτικών ενοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα σημαντικότερα προβλήματα παρατηρούνται στην δημοτική ενότητα Πολιχνίτου, με αποκορύφωμα την ολική καταστροφή του παραλιακού δρόμου Νυφίδας.

Το οδόστρωμα έχει καταστραφεί ολοσχερώς από το σημείο «Βράχος» ως το Ξενοδοχείο «ΝΥΦΙΔΑ», αφού οι θυελλώδεις άνεμοι διέβρωσαν το οδόστρωμα του δρόμου που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση, αυτή τη στιγμή είναι απροσπέλαστος.