Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τη μοναδική κάτοικο στην Κίναρο, η οποία δεν έχει δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Στο Αιγαίο επικρατούν σφοδροί άνεμοι το τελευταίο διάστημα. Ο κυματισμός στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή μπορεί να αγγίζει και τα 4 μέτρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Οι άνεμοι έχουν ένταση γύρω στα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχει πέσει το ρεύμα στην Κίναρο, να μην μπορεί να λειτουργήσει η γεννήτρια που έχει η κ. Ειρήνη στο νησιά, όπως και η μοναδική κεραία τηλεφωνίας που υπάρχει.

Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της εδώ και τουλάχιστον τρεις ημέρες. Ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, μαζί με εξειδικευμένο προσωπικό, εκτός από γιατρούς και νοσηλευτές σε περίπτωση που χρειαστούν, αλλά και ηλεκτρονικούς για την αποκατάσταση των βλαβών θα μεταβούν άμεσα στο νησί.

Η κόρη της Ακάνθη Κατσοτούρχη, η οποία μίλησε νωρίτερα σήμερα στον ANT1, ανέφερε πως από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού της κ. Ρηνιώ από το Λιμενικό, η οποία ωστόσο παραμένει άκαρπη. Ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πέταξε στην Κίναρο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την κόρη της κα. Ρηνιώς, οι καιρικές συνθήκες είναι πάρα πολύ άσχημες και τα σωστικά μέσα δεν μπορούν να προσεγγίσουν.