Διαφορετική θα είναι η αυριανή βραδιά στο δήμο Καλαμάτα καθώς φορείς της τοπική αγοράς, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών και τη διαφήμιση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, διοργανώνουν τη λεγόμενη «λευκή νύχτα» του Σαββάτου 31 Αυγούστου προς Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.

Η ιδέα ανήκει στον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα.«Σκοπός είναι να έλθει κόσμος στην Καλαμάτα και να βοηθήσουμε τους
επαγγελματίες, αλλά και να πλαισιώσουμε τη δράση με πολιτιστικές
εκδηλώσεις», επισήμανε ο ίδιος, μιλώντας για ολονύχτια λειτουργία των καταστημάτων εμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλαισιωμένη από πολιτιστικές εκδηλώσεις, με εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Έτσι την τελευταία νύχτα του Αυγούστου, στο πρότυπο παρόμοιων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, οι καταστηματάρχες θα έχουν το ελεύθερο να βγάλουν τα εμπορεύματά τους στα πεζοδρόμια, προσφέροντας «εκπτώσεις στις εκπτώσεις», ενώ οι επιχειρηματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ρίξουν τις τιμές, οι χώροι στάθμευσης του δήμου θα λειτουργούν ελεύθερα και θα διεξαχθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο Αριστομένους και στην κεντρική πλατεία, με πολλά συγκροτήματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.