Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος αποφοίτησε με άριστα από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1983. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας και παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την Καίτη Παπαλεξοπούλου στο Εθνικό Ωδείο και μαθήματα χορού με την Κέυ Χόλντεν. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια υποκριτικής και έχει πάρει μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, σε τηλεοπτικές καθώς και στον κινηματογράφο. Έχει πρωταγωνιστήσει επίσης σε αρκετές τηλεταινίες της κρατικής και ιδιωτικής τηλεόρασης και έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτης και υπεύθυνος παραγωγής.

Ο ηθοποιός πλέον ασχολείται με το θέατρο, στο οποίο κάποιες φορές παίζει και κάποιες φορές σκηνοθετεί και την παράσταση. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος όμως έχει επικεντρωθεί στο να διδάσκει υποκριτική σε αντίστοιχες σχολές. Το να διδάσκει, όπως λέει, ξεκίνησε κυρίως από μια λαχτάρα. Χωρίς να ξέρει τι και γιατί, διεκδίκησε το να γίνει δάσκαλος και έτσι θα ήθελε να παραμείνει: δάσκαλος.
Παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν, εκείνος πιστεύει και αναζητά τις πιο μικρές λεπτομέρειες που υπάρχουν.

Εκτός όμως από την υποκριτική, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος γράφει και βιβλία. Του αρέσει να γράφει. Το έκανε και παλαιότερα και κάποια στιγμή του είπαν «ότι γράφεις μην το πετάς» και έτσι οι σημειώσεις μετατράπηκαν σε βιβλία. Και πλέον ο ηθοποιός δεν σταματά να γράφει. Και το πιο σημαντικό. Πιστεύει ότι οι νέοι που έχουν ταλέντο μπορούν να ξεχωρίσουν παρά τις αντιξοότητες. Και μόνο με το ταλέντο τους, όπως λέει, μπορούν να πάνε μπροστά.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».