Η Ευαγγελία Μουμούρη αποφοίτησε με άριστα από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε. στο Πάντειο πανεπιστήμιο και με υποτροφία παρακολούθησε μαθήματα Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο της Coimbra στην Πορτογαλία.

Σπούδασε χορό στις σχολές της Ντιάνας Θεοδωρίδου-Καζή και της Μαρίς Αγγελοπούλου καθώς και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού με τη Λουτσία Φατσέα. Συνεργάστηκε με το Εθνικό, το Θεσσαλικό θέατρο, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και τη σεζόν 2003-2004 πήρε μέρος στο «Καφέ της Χαράς» ενώ κάποια χρόνια αργότερα έπαιζε στη σειρά του MEGA «Κλινική Περίπτωση». Έπαιξε όμως και στον κινηματογράφο.

Αυτή την περίοδο η ηθοποιός έχει έναν από τους ρόλους στην παράσταση «Άνδρες έτοιμοι για όλα» που κάνει περιοδεία, έπειτα από μια επιτυχή χρονιά στο θέατρο.

Η Ευαγγελία Μουμούρη υποδύεται την Αννέτα, τη γυναίκα του ταξιτζή που κάνει σχέση με τον κολλητό του φίλο.

Το στόρι του έργου των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten «Ladies Night» που πρωτοπαίχτηκε με μεγάλη επιτυχία το 1987, και διασκεύασαν και προσάρμοσαν στην ελληνική πραγματικότητα, οι Ρέππας – Παπαθανασίου, εκτυλίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη όπου μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο.
Όπως λέει, το έργο μιλά με χιουμοριστικό τρόπο για το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα της χώρας που δεν είναι άλλο από την ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα.

Υποστηρίζει ότι ο ρόλος του θεάτρου είναι να δείχνει στον κόσμο θέματα και προβλήματα από μια άλλη οπτική γωνία για να μην τρομάξει.

Η ηθοποιός είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την επιτυχία της παράστασης η οποία θα συνεχιστεί και τον χειμώνα στην Αθήνα.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν πάντως στις μέρες μας εκείνη είναι αισιόδοξη και πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε καλά στην υγεία μας και θα τα καταφέρουμε.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».