ΑΣΟΕΕ: Ανακατάληψη του υπογείου – «Το στέκι θα είναι πάντα δικό μας»

«Δεν απαντάμε σε τελεσίγραφα και οι καταλήψεις μας δεν έχουν ημερομηνία λήξης»


ΕΛΛΑΔΑ
9:55
21/11/2019
ΑΣΟΕΕ: Ανακατάληψη του υπογείου - «Το στέκι θα είναι πάντα δικό μας»
29
loading

Μία εβδομάδα μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ, ξεκαθαρίζει ότι όχι μόνο επανακατέλαβαν το υπόγειο της ΑΣΟΕΕ, αλλά «εντατικοποιήσαμε ακόμη παραπάνω την παρουσία μας».

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Στόχος του Χρυσοχοΐδη (νυν υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ) είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομολαγνίας γύρω από τις δομές του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίες με αυταπάρνηση και συνέπεια ήταν ανέκαθεν ένα ανάχωμα στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου».

Τονίζεται επίσης «οι καταλήψεις για εμάς αποτελούσαν και αποτελούν χώρους πολύμορφης δράσης και πολιτικής ζύμωσης, με καθημερινό στοίχημα τη διεκδίκηση του δημόσιου πεδίου που δραστηροποιούνται. Η κρατική καταστολή που δέχονται τα στέκια και οι καταλήψεις έχει δύο απολήξεις. Η πρώτη είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα κοινωνικής νηνεμίας ενώ η δεύτερη είναι να αφομοιώσει, για να εκμεταλλευτεί υλικά, τους χώρους και τις γειτονιές μας».

«Ξέρουμε πολύ καλά πως όταν κάποιος αντιπαρατίθεται με το κυρίαρχο κάνοντας δηλαδή πολιτικές εκδηλώσεις,παρεμβάσεις, μικροφωνικές αλληλεγγύης στους μετανάστες και στέκεται έμπρακτα και άμεσα απέναντι στη στρατιωτικοποίηση του δημόσιου πεδίου, αποτελεί πρόβλημα τόσο στην πολυπόθητη κανονικότητα αλλά και στις εταιρίες και τους δήμους που βλέπουν τα πανεπιστήμια και τους κατειλλημμένους χώρους σαν όμορφα κερδοφόρα "φιλέτα". Προφανώς, πολλοί θα θέλανε να αντικαταστήσουν τόσο το στέκι όσο και τη Βανκούβερ με χώρους πλήρως αξιοποιήσιμους είτε για κρατικά ή για ιδιωτικά συμφέροντα», σημειώνεται.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Εμείς από τη μεριά μας δεν πτοούμαστε αλλά παραμένουμε αμετανόητοι και πιστοί στους αγώνες και τις δικές μας πολιτικές αξίες. Γι αυτό το λόγο, από την πρώτη μέρα που άνοιξε η σχολή, επανακαταλάβαμε τους χώρους μας και εντατικοποιήσαμε ακόμη παραπάνω την παρουσία μας. Δεν μας τρομοκρατούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια Χρυσοχοΐδη-Γιακουμάκη και θα είμαστε μόνιμα στα υπόγεια και στα αναχώματα του πολέμου απέναντι στο κράτος και πρυτανικές αρχές. Δεν απαντάμε σε τελεσίγραφα και οι καταλήψεις μας δεν έχουν ημερομηνία λήξης».

Ολόκληρο το κείμενο όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Το πρωί της Κυριακής στις 10/11 και μια εβδομάδα μετά την εκκένωση της κατάληψης βανκούβερ απαρτμάν (η οποία ανήκει στο ΟΠΑ) ξεδιπλώνεται το ολοκληρωμένο μωσαϊκό της καταστολής αρχικά με εισβολή μπάτσων στο πανεπιστήμιο, εκκενώνοντας τους πολιτικούς μας χώρους και σε δεύτερο χρόνο σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές, γίνεται λοκ άουτ για μια ολόκληρη βδομάδα(11/11 – 17/11). Όλα αυτά γίνονται σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται έμπρακτα στους χώρους του πανεπιστημίου αλλα και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού κινήματος. Το χρονικό της επιχείρησης δεν ήταν καθόλου τυχαίο εφόσον ήταν η εβδομάδα της επετείου του πολυτεχνείου, όπου διαχρονικά τα πανεπιστήμια αποτελούσαν κέντρα αγώνα και πολιτικής δράσης. Πρότερα η ΑΣΟΕΕ είχε αποτελέσει ένα πεδίο συσπείρωσης αλληλέγγυων τόσο στην εκκενωμένη κατάληψη της ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ αλλά και σε όσους αντιστέκονταν στην αστυνομική καταστολή που δεχόταν η γειτονιά μας. Η ''αποτελεσματικότητα'' της Ελληνικής Αστυνομίας φάνηκε στα ευρήματα της ‘’γιάφκας’’ που αποτελούνταν από άδεια μπουκάλια αλκοόλ, πυροσβεστήρες, κράνη, έντυπα αναρχικού περιεχομένου (sic) και ένα καλοριφέρ τα οποία προφανώς και συνδέονται με την εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία. Παρόλα αυτά, όσο επικρατούσε το λοκ αουτ στη σχολή οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές, επεμβαίνουν άτυπα για δεύτερη φορά, κλέβοντας τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρισκόταν στο δεύτερο χώρο του στεκιού(ο οποίος δεν εκκενώθηκε) και τη βιβλιοθήκη, μετατρέποντας το στέκι σε ένα αποστειρωμένο πανεπιστημιακό χώρο βάφοντας τον παράλληλα στα χρώματα του πανεπιστημίου.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η καθημερινότητα μας ήταν να αντικρίζουμε το κυνήγι των μεταναστών μικροπωλητών και των τοξικοεξαρτημένων απo τις δυνάμεις καταστολής του κράτους. Τα υποκείμενα αυτά, που διαχρονικά αποτελούν το περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας, βρίσκονταν στο στόχαστρο και δεχόντουσαν αστυνομική βία και συλλήψεις. Αξιοσημείωτο είναι, πως και ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ(Εμμανουήλ Γιακουμάκης) είχε δώσει εντολή να κλειδώνονται οι είσοδοι του πανεπιστημίου κάθε φόρα που λάμβαναν χώρο αυτές οι επεμβάσεις στους δρόμους γύρω απo τη σχολή, αποτρέποντας την είσοδο των κυνηγημένων στο ‘’άσυλο’’. Η τωρινή κυβέρνηση συνεχίζοντας τις προσπάθειες λύσης του ‘’προβλήματος δημόσιας τάξης της ΑΣΟΕΕ’’ και σε ένα ευρύτερο κλίμα καταστολής των στεκιών και των καταλήψεων του αντιεξουσιαστικού χώρου, αποφάσισε να εκκενώσει το αυτόδιαχειριζόμενο στεκι ΑΣΟΕΕ και τη Bανκούβερ. Οι πολιτικοί χώροι που καθημερινά παρεμβαίνουν και εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου, αποτελούσαν τον τελευταίο εμπόδιο ''για να γίνει επιτέλους η ΑΣΟΕΕ ένα σύγχρονο εξευρωπαϊσμένο πανεπιστήμιο''. Στόχος του Χρυσοχοίδη (νυν υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ) είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομολαγνίας γύρω απο τις δομές του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίες με αυταπάρνηση και συνέπεια ήταν ανέκαθεν ένα ανάχωμα στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου. Αυτό έχει ως σκοπό την δημιουργία ενός εσωτερικού εχθρού στην κοινωνία, η οποία σύσσωμη θα τον καταδικάσει ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να απονοηματοδοτήσει τους αγώνες μας, εφόσον δεν χωράνε στη σύγχρονη κουλτούρα του μικροαστισμού, που επιζητά τάξη και ασφάλεια.

Οι καταλήψεις για εμάς αποτελούσαν και αποτελούν χώρους πολύμορφης δράσης και πολιτικής ζύμωσης, με καθημερινό στοίχημα τη διεκδίκηση του δημόσιου πεδίου που δραστηροποιούνται. Η κρατική καταστολή που δέχονται τα στέκια και οι καταλήψεις έχει δύο απολήξεις. Η πρώτη είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα κοινωνικής νηνεμίας ενώ η δεύτερη είναι να αφομοιώσει, για να εκμεταλευτεί υλικά, τους χώρους και τις γειτονιές μας. Ξέρουμε πολύ καλά πως όταν κάποιος αντιπαρατίθεται με το κυρίαρχο κάνοντας δηλαδή πολιτικές εκδηλώσεις,παρεμβάσεις , μικροφωνικές αλληλεγγύης στους μετανάστες και στέκεται έμπρακτα και άμεσα απέναντι στη στρατιωτικοποίηση του δημόσιου πεδίου, αποτελεί πρόβλημα τόσο στην πολυπόθητη κανονικότητα αλλά και στις εταιρίες και τους δήμους που βλέπουν τα πανεπιστήμια και τους κατειλλημένους χώρους σαν όμορφα κερδοφόρα ‘’φιλέτα’’. Προφανώς, πολλοί θα θέλανε να αντικαταστήσουν τόσο το στέκι όσο και τη Βανκούβερ με χώρους πλήρως αξιοποιήσιμους είτε για κρατικά ή για ιδιωτικά συμφέροντα

Εμείς από τη μεριά μας δεν πτοούμαστε αλλά παραμένουμε αμετανόητοι και πιστοί στους αγώνες και τις δικές μας πολιτικές αξίες. Γι αυτό το λόγο, από την πρώτη μέρα που άνοιξε η σχολή, επανακαταλάβαμε τους χώρους μας και εντατικοποιήσαμε ακόμη παραπάνω την παρουσία μας. Δεν μας τρομοκρατούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια Χρυσοχοΐδη-Γιακουμάκη και θα είμαστε μόνιμα στα υπόγεια και στα αναχώματα του πολέμου απέναντι στο κράτος και πρυτανικές αρχές.Δεν απαντάμε σε τελεσίγραφα και οι καταλήψεις μας δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

10-100-100000 ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

29
σχόλια
 1. avatar La Makhnovtchina

  Να σταλούν για καταναγκαστικά έργα στην βόρεια Κορέα όλοι οι άπλυτοι καταληψίες.

 2. avatar τζιφτζαφ

  Να εκκενωθεί άμεσα η κατάληψη και να συλληφθούν οι εμπλεκόμενοι, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι πια; Έλεος, αν είναι δυνατόν να καταλαμβάνονται τα ίδια μέρη ξανά και ξανά. Δεν περίμενα και ούτε περιμένω τέτοια ρεζιλίκια από άνθρωπο που έχει γλυτώσει απόπειρα δολοφονίας απ\'αυτά τα...

 3. avatar fyiyl

  όταν θα αρχίσουν οι μπούφλες θα ψάχνεται για τρύπα να κρυφτείτε, άπλυτα {...}.

 4. avatar noway..

  Αν θέλουν να μείνουν στα υπόγεια, να βρουν κάποια μπουντρούμια να τους κλείσουν μια για πάντα. Μα τελειώνουμε με αυτό το παιχνιδάκι. Κυριακή κοντή γιορτή.

 5. avatar The one above all

  Πολύ απλά κόβεις το ρεύμα και το νερό και χτίζεις την είσοδο.

 6. avatar megaloagroths

  δεν καταλαβα τι ειπε το παιδι, καταγγελει πως θελει το χωρο ο νομιμος ιδιοκτητης για να τον εκμετελευτει?

 7. avatar titotito

  Η Μαρφιν θα σε κηνηγαει μια ζωη.

 8. avatar 2056

  Μονο στην ελλάδα η λέξη πανεπιστήμιο μπορεί να υπάρχει στην ίδια πρόταση με την λέξη αντιξεσουαστές.Κρατήστε τα μυαλά σας κολλημένα και φυλακισμένα στα υπόγεια,καλύτερα για μας τους νέος που δεν γαλουχηθήκαμε από κάποιο κόμμα και απολαμβάνουμε όσα οι ιδεολογιες σας σας απαγορεύουν.

 9. avatar μιχαλακη

  κανε οτι εκανες τοτε με τη Μαρφιν..ξερεις εσυ....

 10. avatar ????/

  Τώρα να τους συλλάβετε και όλας όχι απλώς να απολυμάνετε τον χώρο απο τα [...].

 11. avatar Alofron

  Μαζευτε τους να τελειωνουμε

 12. avatar Τα 9μερα

  Να γίνει ποιο αυστηρός ο νόμος και οι ποινές σχετικά με τις καταλήψεις. Π.χ. μια καλή πρόταση είναι: 6μηνη φυλάκιση, μη εξαγοράσιμη, και 10.000€ πρόστιμο + πληρωμή για οποιεσδήποτε ζημιές προκληθούν κατά την κατάληψη δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας.

  1. avatar φχ

   ξεκίνα τα πρόστιμα απο τους κακοδιαχειριστές τραπεζίτες που τα λεφτα των καταθετών τα κάναν θαλασσοδάνεια στα φιλαράκια τους και μετά πιάσε τους \"φτωχομπινές\" , άρχοντα

   1. avatar Τα 9μερα

    Μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα μικρά ψάρια και να πάμε στα μεγάλα, μάστορα. Γιατί σε ενοχλεί τόσο η σειρά που θα γίνουν τα πράγματα; Το να βάλεις τάξη σε μία κατάληψη είναι απλώς ένας νόμος, αρκεί να εφαρμοστεί.

    1. avatar φχ

     εμένα πάλι με ενοχλεί να πληρώνω τα γ@@@@@κα των τραπεζικών

   2. avatar SteliosK

    Γίνε υπουργός εσύ να ξεκινήσεις από όπου θέλεις! Μέχρι τότε αν σε πειράζει που ξεκινάνε από τα πανεπιστήμια και τους αναρχοχουλιγκάνους...ξυδάκι!

 13. avatar Τόνο Μάσας.

  Πόσο στημένο όλο αυτό.Τα βάζουν με τους μπάχαλους γι αυτόν ακριβως τον λόγο. Για να τα κάνουν μπάχαλο και να περνάνε ανώδυνα τα υπόλοιπα. Ποια υπόλοιπα? Για ταχτείτε.
  Γι αυτό τους συμφέρει καλύτερα ολους αυτούς τους μπάχαλο-ρουβίκωνες να τους έχουν απολυτούς παρά στην φυλακή.

  1. avatar noway..

   Δηλαδή οι προηγούμενοι που δεν τα έβαζαν με το μπάχαλο, ότι έκαναν σου φάνηκαν επώδυνα. Αρα μια χαρά είσαι τώρα

 14. avatar SteliosK

  Αυτοί οι αναρχοάπλυτοι όταν ξεκινήσουν να πληρώνουν κανένα φόρο και να προσφέρουν στην κοινωνία όπως ο υπόλοιπος κοσμάκης, τότε μπορούν να έχουν λόγο για το πως θα χρησιμοποιούνται τα δημόσια κτήρια και χώροι. Μέχρι τότε να πάνε στο τσαντίρι τους να κάνουν ότι θέλουν αν δεν τους αρέσει! Η δημόσια περιουσία δεν τους ανήκει και από την στιγμή που δεν πιστεύουν σε οργανωμένες κοινωνίες με κανόνες και νόμους να πάνε να ζήσουν στα βουνά όπως γουστάρουν! Αι στο διάλο πιά!

 15. avatar Μπραβο στα παιδια

  Σωστός λόγος, με συνειδητοποιημένη αναλυση.

 16. avatar Stilitis

  Δώσε πόνο Χρυσοχοΐδη!!!

  1. avatar Douskas John

   Ο υπουργός της Μαρφίν .Πόσο γρήγορα ξεχνάτε μερικοί .

   1. avatar :ο

    Φταίει ο υπουργός επειδή κάτι ψευτοϊδεολόγοι σαν εσένα έκαψαν την Μαρφίν; ίσως να φταίει επειδή δεν πήρε νωρίτερα μέτρα. Αυτοί οι \"επαναστάτες\" που υποστηρίζεις γιατί δεν πάνε να νοικιάσουν έναν χώρο νόμιμα να συνεχίσουν τον \"πόλεμό\" τους;

   2. avatar Dodo

    Αρκετά συχνά σε διαβάζω κ.Douskas και ενώ κάποιες(πολύ λίγες)φορές σχεδόν συμφωνώ μαζί σου κάποιες άλλες(τις περισσότερες)απορώ με το τι έχεις στο μυαλό σου και γράφεις αυτές τις μπούρδες!!!!!!!!!!!!!Θες να πεις ότι βαλτοί της ΝΔ ήταν αυτοί που έκαψαν ζωντανούς τους ανθρώπους στη Marfin;;;;;;;Πόσο iq έχεις;;;;4;;;;;;;;;
    Όποιος φτιάχνει,μεταφέρει,πετάει μολότοφ το κάνει για να καταστρέψει/τρομοκρατήσει/σκοτώσει!!!!!!!!!Γκέκε;;;;;;;;;;Και όταν τον πιάσεις τι τον κάνεις;;;;;;;;;ΚΑΤΕΡΓΑ με πλαστικό σφυράκι να σπάει γρανίτες μέχρι να λιώσει!!!!!!!!!Συμφωνείς;;;;Ποιά πάλη και αγώνα ενάντια στην εξουσία και ενάντια του κράτους και και και και και!!!!!!!ΚΑΤΕΡΓΑ!!!!!!

    1. avatar Χρειαζόμουν γενική απολύμανση-απεντόμωση, μπάνιο, λούσιμο, κούρεμα, ξύρισμα, κλάδεμα νυχιών χέρια-πόδια, ανατίναξη πέτρας δοντιών, εξόρυξη κεριού αυτιών και αυστηρά τρίμηνη καραντίνα μετά από αυτά, αλλά έγινα …ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ και δεν έκανα τίποτα!

     Γράφει και με άλλον λογαριασμό τον \"agilotos.stravos\" για να φαίνονται και καλά πολλοί, οπότε μπορείς να τον γλεντάς συχνότερα.

     1. avatar noway..

      Α το πουλάκι μου ! Κι έλεγα και γω, τόσο ίδιοι στις απόψεις..

    2. avatar Douskas John

     Στέλεχος ΝΔ για βασανισμό Γούλα: «Κάνε τεστ μπορεί να έχεις μείνει έγκυος και να έχεις μπασταρδάκι μπάτσου»
     Καταγγελία του Τάκη Μασούρα για αστυνομική παρακολούθηση με μικροκάμερα:
     Τα γνωρίζεις αυτά ? Οχι βέβαια .Δεν θα τα δεις στις ειδήσεις των 20:00
     Γυρίζοντας στην επικαιρότητα και στην αφορμή για αυτό το σχόλιο. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνειδητά δυναμιτίζει τις μέρες πριν από την 11η επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την Ελληνική αστυνομία. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ποντάρει πώς το αίτημα κάποιων για ασφάλεια και τάξη, αυτή τη στιγμή βαραίνει κοινωνικά περισσότερο από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να έχουν μία στέγη, από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να μπορούν να εκφραστούν μέσα από συλλογικές διαδικασίες, από την ανάγκη για αξιοπρέπεια, αγώνα και συντροφικότητα σε αυτούς τους μαύρους καιρούς. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η ηγεσία του υπουργείου του, ακουμπούν ένα γεμάτο περίστροφο στο τραπέζι, προκαλώντας το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, τα πολιτικά αντανακλαστικά μας, σε μία παρτίδα ρωσικής ρουλέτας, ελπίζοντας πως δεν θα σκάσει στα μούτρα της κυβέρνησής του, αλλά πώς θα διαλύσει με μία κίνηση κινήματα δεκαετιών.
     Θα έχει άραγε δίκιο;
     Καταλαβαίνεις λοιπόν για τι μιλάω όταν γράφω για νέα μαρφίν . Κάποιοι δεν θα καθίσουν να πετάνε μολότοφ μόνο σε μπάτσους . Πόσο πιο απλά να το πω .

     1. avatar noway..

      Ότι να ναι λες. Θεωρίες, θεωρίες, θεωρίες. Εγώ ξέρω πως ξεβρομίζουμε και οι μόνοι που θίγονται είναι τα [...]. Και το παιδάκι δεν το δολοφόνησε η Αστυνομία. Ενας παλαβός που δεν θα έπρεπε ούτε σκούπα να κρατάει το έκανε. Και οι εκδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο είναι το λιγότερο, γελοίες και καλά θα κάνει η κάθε κυβέρνηση να μας φυλάει από ταραξίες κάθε απόχρωσης που με αφορμή ότι ναναι τα κάνει μπάχαλο. Ήταν δολοφονία, ήταν τελείως άδικος ο χαμός ενός ανθρώπου, ενός παιδιού αλλά σιγά μην την έκανε και η αυταρχική εξουσία. Δηλαδή όταν δολοφονούνται αστυνομικοί , πρέπει οι συνάδελφοί τους να το κάνουν μπάχαλο με αύρες και πιστόλια? Μην τα μπλέκουμε τα πράγματα. Οι κυβερνήσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος και να είσαι σίγουρος ότι ο κόσμος περιμένει και μάλιστα ανυπόμονα να δει . Ή Θα χαρούμε όλοι ή θα τους φάει η μαρμάγκα.
      Έλεος με τις συνωμοσίες .

 17. avatar Evik

  Μαζεύτε τους και γρήγορα. Άντε με το κάθε αληταριό που για να περάσει την ώρα του καταπατά και καταστρέφει περιουσίες (δημόσιες ή ιδιωτικές) και ο κάθε ταλαίπωρος φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώνει για τις ζημιές τους. Συλλήψεις και πρόστιμα στους ίδιους ή τους γονείς τους για τις ζημιές που προκαλούν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει