Μία εβδομάδα μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ, ξεκαθαρίζει ότι όχι μόνο επανακατέλαβαν το υπόγειο της ΑΣΟΕΕ, αλλά «εντατικοποιήσαμε ακόμη παραπάνω την παρουσία μας».

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Στόχος του Χρυσοχοΐδη (νυν υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ) είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομολαγνίας γύρω από τις δομές του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίες με αυταπάρνηση και συνέπεια ήταν ανέκαθεν ένα ανάχωμα στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου».

Τονίζεται επίσης «οι καταλήψεις για εμάς αποτελούσαν και αποτελούν χώρους πολύμορφης δράσης και πολιτικής ζύμωσης, με καθημερινό στοίχημα τη διεκδίκηση του δημόσιου πεδίου που δραστηροποιούνται. Η κρατική καταστολή που δέχονται τα στέκια και οι καταλήψεις έχει δύο απολήξεις. Η πρώτη είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα κοινωνικής νηνεμίας ενώ η δεύτερη είναι να αφομοιώσει, για να εκμεταλλευτεί υλικά, τους χώρους και τις γειτονιές μας».

«Ξέρουμε πολύ καλά πως όταν κάποιος αντιπαρατίθεται με το κυρίαρχο κάνοντας δηλαδή πολιτικές εκδηλώσεις,παρεμβάσεις, μικροφωνικές αλληλεγγύης στους μετανάστες και στέκεται έμπρακτα και άμεσα απέναντι στη στρατιωτικοποίηση του δημόσιου πεδίου, αποτελεί πρόβλημα τόσο στην πολυπόθητη κανονικότητα αλλά και στις εταιρίες και τους δήμους που βλέπουν τα πανεπιστήμια και τους κατειλλημμένους χώρους σαν όμορφα κερδοφόρα “φιλέτα”. Προφανώς, πολλοί θα θέλανε να αντικαταστήσουν τόσο το στέκι όσο και τη Βανκούβερ με χώρους πλήρως αξιοποιήσιμους είτε για κρατικά ή για ιδιωτικά συμφέροντα», σημειώνεται.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Εμείς από τη μεριά μας δεν πτοούμαστε αλλά παραμένουμε αμετανόητοι και πιστοί στους αγώνες και τις δικές μας πολιτικές αξίες. Γι αυτό το λόγο, από την πρώτη μέρα που άνοιξε η σχολή, επανακαταλάβαμε τους χώρους μας και εντατικοποιήσαμε ακόμη παραπάνω την παρουσία μας. Δεν μας τρομοκρατούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια Χρυσοχοΐδη-Γιακουμάκη και θα είμαστε μόνιμα στα υπόγεια και στα αναχώματα του πολέμου απέναντι στο κράτος και πρυτανικές αρχές. Δεν απαντάμε σε τελεσίγραφα και οι καταλήψεις μας δεν έχουν ημερομηνία λήξης».

Ολόκληρο το κείμενο όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Το πρωί της Κυριακής στις 10/11 και μια εβδομάδα μετά την εκκένωση της κατάληψης βανκούβερ απαρτμάν (η οποία ανήκει στο ΟΠΑ) ξεδιπλώνεται το ολοκληρωμένο μωσαϊκό της καταστολής αρχικά με εισβολή μπάτσων στο πανεπιστήμιο, εκκενώνοντας τους πολιτικούς μας χώρους και σε δεύτερο χρόνο σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές, γίνεται λοκ άουτ για μια ολόκληρη βδομάδα(11/11 – 17/11). Όλα αυτά γίνονται σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται έμπρακτα στους χώρους του πανεπιστημίου αλλα και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού κινήματος. Το χρονικό της επιχείρησης δεν ήταν καθόλου τυχαίο εφόσον ήταν η εβδομάδα της επετείου του πολυτεχνείου, όπου διαχρονικά τα πανεπιστήμια αποτελούσαν κέντρα αγώνα και πολιτικής δράσης. Πρότερα η ΑΣΟΕΕ είχε αποτελέσει ένα πεδίο συσπείρωσης αλληλέγγυων τόσο στην εκκενωμένη κατάληψη της ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ αλλά και σε όσους αντιστέκονταν στην αστυνομική καταστολή που δεχόταν η γειτονιά μας. Η ”αποτελεσματικότητα” της Ελληνικής Αστυνομίας φάνηκε στα ευρήματα της ‘’γιάφκας’’ που αποτελούνταν από άδεια μπουκάλια αλκοόλ, πυροσβεστήρες, κράνη, έντυπα αναρχικού περιεχομένου (sic) και ένα καλοριφέρ τα οποία προφανώς και συνδέονται με την εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία. Παρόλα αυτά, όσο επικρατούσε το λοκ αουτ στη σχολή οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές, επεμβαίνουν άτυπα για δεύτερη φορά, κλέβοντας τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρισκόταν στο δεύτερο χώρο του στεκιού(ο οποίος δεν εκκενώθηκε) και τη βιβλιοθήκη, μετατρέποντας το στέκι σε ένα αποστειρωμένο πανεπιστημιακό χώρο βάφοντας τον παράλληλα στα χρώματα του πανεπιστημίου.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η καθημερινότητα μας ήταν να αντικρίζουμε το κυνήγι των μεταναστών μικροπωλητών και των τοξικοεξαρτημένων απo τις δυνάμεις καταστολής του κράτους. Τα υποκείμενα αυτά, που διαχρονικά αποτελούν το περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας, βρίσκονταν στο στόχαστρο και δεχόντουσαν αστυνομική βία και συλλήψεις. Αξιοσημείωτο είναι, πως και ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ(Εμμανουήλ Γιακουμάκης) είχε δώσει εντολή να κλειδώνονται οι είσοδοι του πανεπιστημίου κάθε φόρα που λάμβαναν χώρο αυτές οι επεμβάσεις στους δρόμους γύρω απo τη σχολή, αποτρέποντας την είσοδο των κυνηγημένων στο ‘’άσυλο’’. Η τωρινή κυβέρνηση συνεχίζοντας τις προσπάθειες λύσης του ‘’προβλήματος δημόσιας τάξης της ΑΣΟΕΕ’’ και σε ένα ευρύτερο κλίμα καταστολής των στεκιών και των καταλήψεων του αντιεξουσιαστικού χώρου, αποφάσισε να εκκενώσει το αυτόδιαχειριζόμενο στεκι ΑΣΟΕΕ και τη Bανκούβερ. Οι πολιτικοί χώροι που καθημερινά παρεμβαίνουν και εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου, αποτελούσαν τον τελευταίο εμπόδιο ”για να γίνει επιτέλους η ΑΣΟΕΕ ένα σύγχρονο εξευρωπαϊσμένο πανεπιστήμιο”. Στόχος του Χρυσοχοίδη (νυν υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ) είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομολαγνίας γύρω απο τις δομές του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίες με αυταπάρνηση και συνέπεια ήταν ανέκαθεν ένα ανάχωμα στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου. Αυτό έχει ως σκοπό την δημιουργία ενός εσωτερικού εχθρού στην κοινωνία, η οποία σύσσωμη θα τον καταδικάσει ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να απονοηματοδοτήσει τους αγώνες μας, εφόσον δεν χωράνε στη σύγχρονη κουλτούρα του μικροαστισμού, που επιζητά τάξη και ασφάλεια.

Οι καταλήψεις για εμάς αποτελούσαν και αποτελούν χώρους πολύμορφης δράσης και πολιτικής ζύμωσης, με καθημερινό στοίχημα τη διεκδίκηση του δημόσιου πεδίου που δραστηροποιούνται. Η κρατική καταστολή που δέχονται τα στέκια και οι καταλήψεις έχει δύο απολήξεις. Η πρώτη είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα κοινωνικής νηνεμίας ενώ η δεύτερη είναι να αφομοιώσει, για να εκμεταλευτεί υλικά, τους χώρους και τις γειτονιές μας. Ξέρουμε πολύ καλά πως όταν κάποιος αντιπαρατίθεται με το κυρίαρχο κάνοντας δηλαδή πολιτικές εκδηλώσεις,παρεμβάσεις , μικροφωνικές αλληλεγγύης στους μετανάστες και στέκεται έμπρακτα και άμεσα απέναντι στη στρατιωτικοποίηση του δημόσιου πεδίου, αποτελεί πρόβλημα τόσο στην πολυπόθητη κανονικότητα αλλά και στις εταιρίες και τους δήμους που βλέπουν τα πανεπιστήμια και τους κατειλλημένους χώρους σαν όμορφα κερδοφόρα ‘’φιλέτα’’. Προφανώς, πολλοί θα θέλανε να αντικαταστήσουν τόσο το στέκι όσο και τη Βανκούβερ με χώρους πλήρως αξιοποιήσιμους είτε για κρατικά ή για ιδιωτικά συμφέροντα

Εμείς από τη μεριά μας δεν πτοούμαστε αλλά παραμένουμε αμετανόητοι και πιστοί στους αγώνες και τις δικές μας πολιτικές αξίες. Γι αυτό το λόγο, από την πρώτη μέρα που άνοιξε η σχολή, επανακαταλάβαμε τους χώρους μας και εντατικοποιήσαμε ακόμη παραπάνω την παρουσία μας. Δεν μας τρομοκρατούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια Χρυσοχοΐδη-Γιακουμάκη και θα είμαστε μόνιμα στα υπόγεια και στα αναχώματα του πολέμου απέναντι στο κράτος και πρυτανικές αρχές.Δεν απαντάμε σε τελεσίγραφα και οι καταλήψεις μας δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

10-100-100000 ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.