Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας μέλη του ΠΑΜΕ και της ΠΟΕΔΗΝ καθώς διαμαρτύρονται για την επικείμενη κατάρρευση των Προνοιακών Δομών της χώρας, καταγγέλλοντας ότι το υπουργείο Εργασίας δεν διαθέτει κονδύλια για την πρόσληψη και ανανέωση συμβάσεων προσωπικού.

Οι συγκεντρωθέντες δηλώνουν ότι οι δημόσιες Προνοιακές Δομές απαξιώνονται γιατί δεν διαθέτουν κονδύλια για την απαραίτητη πρόσληψη προσωπικού και επιρρίπτουν ευθύνες στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα και άτομα με αναπηρία, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων υποχρηματοδότηση και διάλυση των προνοιακών δομών.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Εντός των ημερών θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για τις 317 προσλήψεις

Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πλήρωση των οργανικών θέσεων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ώστε να προχωρήσουν οι 317 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις προνοιακές δομές της χώρας, όπως ενημέρωσε την Ολομέλεια η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου ανακοίνωσε ότι ταυτοχρόνως θα καλυφθούν και οι ανάγκες των οργανισμών πρόνοιας σε έκτακτο προσωπικό.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου, η οποία κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι πάγωσε τις προσλήψεις στους προνοιακούς οργανισμούς που είχαν προβλεφθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μιχαηλίδου αντιγύρισε στην προκάτοχό της ότι το μόνο που παρέλαβε ήταν κενές θέσεις, υποσχέσεις και μία «κατάσταση ομηρίας».

Όπως τόνισε, ενώ αυτές οι προσλήψεις είχαν θεσμοθετηθεί το 2018, παρατάθηκαν δύο φορές και ουδέποτε εστάλησαν στο ΑΣΕΠ για να γίνει η προκήρυξη, κάτι που συνέβη από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου, κι έτσι σήμερα αναμένεται η σχετική προκήρυξη για την κάλυψη των οργανικών θέσεων, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Κάναμε σε έναν μήνα ό,τι δεν κάνατε σε έναν χρόνο. Αφού από τον Ιούλιο που αναλάβαμε επισκέφθηκα η ίδια το ΑΣΕΠ στις 13 Αυγούστου και πλέον αναμένεται η προκήρυξη εντός των επόμενων ημερών. Και μας ζητάτε και τα ρέστα», πρόσθεσε η υφυπουργός Εργασίας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος