Υπάλληλοι ΚΤΕΟ μετατάχθηκαν για να γλιτώσουν από διαθεσιμότητα

Μετακινήθηκαν σε υπηρεσίες που δεν κινδυνεύουν άμεσα


ΕΛΛΑΔΑ
6:54
21/07/2013
Υπάλληλοι ΚΤΕΟ μετατάχθηκαν για να γλιτώσουν από διαθεσιμότητα
9
loading

Τη λύση της μετακίνησης σε υπηρεσίες που δεν κινδυνεύουν άμεσα επιλέγουν ομάδες δημοσίων υπαλλήλων, που αισθάνονται ότι ασκούν δραστηριότητες, οι οποίες είναι υποψήφιες για έναν ακόμη «ξαφνικό θάνατο» όπως της ΕΡΤ ή της Δημοτικής Αστυνομίας.

Μεταξύ αυτών και υπάλληλοι των δημόσιων ΚΤΕΟ που μεσουράνησαν στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Ήταν εποχές που ο στόλος των ιδιωτικών οχημάτων άρχισε να εμφανίζει κάθετη αύξηση σε αριθμούς, αλλά οι τιμές των καινούργιων ήταν ακόμη πολύ υψηλές, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν χιλιάδες παλιά αυτοκίνητα με μεγάλα προβλήματα στη συντήρησή τους.

Ο έλεγχος των ΚΤΕΟ διαμορφώθηκε έτσι σε ένα μεγάλο αγκάθι με πολλούς να αναζητούν και ενίοτε να βρίσκουν πλάγιους τρόπους για να παρακάμπτουν το πρόβλημα. Καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων έβλεπαν το φως της δημοσιότητας με τους ίδιους να απαντούν ότι το Δημόσιο δεν δίνει τα εργαλεία που θα επέτρεπαν τον εκσυγχρονισμό του συστήματος.

Η καθυστέρηση στον εκσυγχρονισμό ήταν και ο λόγος που οδήγησε από την αρχή του 2013 και στην αναστολή λειτουργίας των περισσότερων από τα 58 δημόσια ΚΤΕΟ ανά την Ελλάδα. Το υπουργείο Υποδομών απαίτησε να συμμορφωθούν τα δημόσια ΚΤΕΟ και να πιστοποιηθούν κατά ISO9001 έως τον Ιανουάριο του 2013 χωρίς να δώσει παράταση.

Στο μεσοδιάστημα είχαν πολλαπλασιαστεί και τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ που εμφανίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Σήμερα, είναι ζήτημα αν λειτουργούν δύο δημόσια ΚΤΕΟ στη Βόρειο Ελλάδα με ελάχιστους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τύπου της Κυριακής» αρκετοί υπάλληλοι ΚΤΕΟ έχουν μετακινηθεί σε άλλες διευθύνσεις αλλά οι περισσότερες μετατάξεις έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Σε μεγάλη περιφέρεια, με μια διοικητική πράξη μετακινήθηκαν περίπου 50 υπάλληλοι από τα ΚΤΕΟ σε άλλη διεύθυνση για να αποφύγουν τον κίνδυνο μιας οριζόντιας διαγραφής από τα μητρώα των μισθοδοτούμενων από την κυβέρνηση.

Λύσεις ανάλογης «προστασίας» αναζητούν και άλλες ομάδες, όπως οι υποχρεωτικής εκπαίδευσης που απασχολούνται ως προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ανάμεσά τους άνθρωποι που ήδη αναζητούν τρόπο να μετακινηθούν στην αποκομιδή των απορριμμάτων με την ελπίδα ότι αυτή η υπηρεσία θα είναι πολύ δυσκολότερο να καταργηθεί εν μια νυκτί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar N1k0ssT

  Θυμάμαι σα νάναι χθές ότι το κράτος έκανε τα ΚΤΕΟ μόνο δημόσια και απαγόρευσε τα ιδιωτικά για ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ. Τα υπόλοιπα είναι η γνωστή επαναλαμβανόμενη ιστορία της νεότερης Ελλάδος.

 2. avatar giannis

  Μητσοτάκη ακούς ?? γιατί βγάζεις καθηγητές σε διαθασιμότητα? διώξε τους αποδεδειγμένα τεμπέληδες.

 3. avatar XRISTINA

  ΤΑ ΚΤΕΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ. ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΟΔΗΓΑΝΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.

  1. avatar moraitis patrinos

   ξεχνάς μηπως ότι τα αυτοκίνητα θα περνουν απ[ο ελεγχο στα ιδιωτικα κτεο

 4. avatar antonious v.

  Θα πεσουν κορμιά ανάμεσα στους βολεμένους Δ.Υ.. Οποιος έχει τον πιο άξιο βουλευτή αυτός θα επιβιώσει στο δημόσιο. Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν να είχαν καλύτερο δόντι... Τελικά τίποτα δεν αλλάζει σε αυτό τον τόπο..

 5. avatar Dimopoulos

  Σήμερα δεν χρειάζονται τα ΚΤΕΟ....έχω πάει στα ΚΤΕΟ και είδα την κοροιδία, το μόνο που κοιτάζουν είναι τα φρένα και το μπροστινό σύστημα μην σκοτώσεις καναν άνθρωπο....όλα αυτά τα επιθεωρεί το σέρβις που κάνω κάθε μισό χρόνο......άσε που τα σύγχρονα αμάξια δεν χρειάζονται ΚΤΕΟ (πχ η Χιουντάι δίνει εγγύηση οκτώ χρόνια ! )

  1. avatar akis

   ρε Δημοπουλε τα κτεο ελεγχουν δεν κανουν σερβις !!!

  2. avatar nikos xasapis

   αυτό εινε πάω να δώσω την mercedes huntai θα πάρω

 6. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει