Μια ενδιαφέρουσα έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Οκτωβρίου ξεκίνησε σήμερα στο Ρέθυμνο υπό την αιγίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η έκθεση αφορά στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την προβολή της σωστής οδικής συμπεριφοράς.

Πρόκειται για μια έκθεση της Τροχαίας Ρεθύμνου σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Δήμου, του Εργατικού Κέντρου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, που στόχο έχει να μεταφέρει ένα μήνυμα ζωής μέσα από την ενημέρωση και την πληροφορία.

Στο στόχο αυτό η Τροχαία έχει συμπαραστάτη τον οδηγό αγώνων και εκπαιδευτή Ιαβέρη ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως με σωστή ενημέρωση και αντίληψη των κανόνων και των νόμων η οδηγική μας συμπεριφορά μπορεί να αλλάξει.

Η παρουσιάζει στο Σπίτι Πολιτισμού και στην Πλατεία Μικρασιατών, φωτογραφικό υλικό από τροχαία ατυχήματα, πινακίδες ενημέρωσης με οδικούς κανόνες αλλά και οχήματα που έχουν εμπλακεί σε διάφορα τροχαία.
Στα σημεία της έκθεσης μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία μέσω ειδικού προσομοιωτή που τοποθέτησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο πλαίσιο του προγράμματος της «Νηφάλιος Οδηγός», να κατανοήσουν το τι ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιος οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Οδηγώ με ασφάλεια, σημαίνει μαθαίνω και μπορώ να εφαρμόσω τον κώδικα ζωής». Αυτό είναι το μήνυμα της τροχαίας Ρεθύμνου η οποία καλεί γονείς, παιδιά, μαθητές και εκπαιδευτικούς να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη έκθεση η οποία λειτουργεί από τις 8:30 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ.