Η Σοφία Κοκοσαλάκη έγινε γνωστό σήμερα 14 Οκτωβρίου ότι πέθανε, σοκάροντας τους δικούς της ανθρώπους αλλά και τους θαυμαστές της.

Η διάσημη σχεδιάστρια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, πέθανε μετά από 2μηνη μάχη με τον καρκίνο, ενώ η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσω facebook.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες το 1999 ενώ η καριέρα της είναι άξια θαυμασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Ανάμεσα στις επώνυμες που έχει ντύσει είναι οι: Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Cristina Ricci, Tilda Swinton, Jennifer Connelly, Julie Christie, Helen Mirren, Keira Knightley, Lou Doillon, Rinko Kikuchi, Diane Kruger and Anne Hathaway.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε αναπτύξει κατά καιρούς και φιλανθρωπική δράση, όπως μια συλλογή βραχιολιών που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά από τα ΕΛΤΑ για τους σκοπούς του ιδρύματος IFG και διατέθηκαν για την αγορά εξοπλισμού για παιδιατρικές μονάδες του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Το 2015 είχε σχεδιάσει τις στολές της Aegean Airlines και το 2004 τα κοστούμια των πάνω από 6.000 ατόμων που πήραν μέρος στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και η Μπιόρκ.