Κάτοικοι της Παναγίας και της Ποταμιάς έδωσαν το «παρών» στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εκχώρηση σε ιδιώτες της παραλιακής ζώνης της Θάσου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η μαζική συμμετοχή των μικρών παιδιών που βρισκόνταν στις πρώτες γραμμές των διαδηλωτών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα:

«Την Κυριακή 16-6-13 έγινε η πρώτη προγραμματισμένη δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων της Θάσου, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και κάθε μορφής εμπορευματοποίησης της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας του νησιού μας. Η μεγάλη επιτυχία της κινητοποίησης στέλνει σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι κάτοικοι δεν είναι διατεθειμένοι να εκχωρήσουν είτε σε μορφή πώλησης, είτε ενοικίασης τη γη, την ιστορία, τον πολιτισμό, την κληρονομιά των προγόνων και το μέλλον των παιδιών μας.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική ανατροπή των καταστροφικών σχεδίων τους. Αγωνιζόμαστε ενωμένοι για μια διαφορετική ανάπτυξη του τόπου μας που θα αφήσει πλουτοπαραγωγικούς πόρους και στην επόμενη γενιά, την γενιά των παιδιών μας, ώστε να ζήσει με αξιοπρέπεια. Τέλος στέλνουμε ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους υπαλλήλους της ΕΡΤ».

Πηγή: xanthipress.gr