Η ΓΣΕΕ καλεί τα συνδικάτα σε κοινή απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη

Μαίνεται η κόντρα της Ομοσπονδίας με το ΠΑΜΕ


ΕΛΛΑΔΑ
22:15
19/09/2019
Η ΓΣΕΕ καλεί τα συνδικάτα σε κοινή απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη
6
loading

Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ «που συντάσσονται με τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων, να οργανώσουν συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019» απευθύνει η Συνομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε: «Όπως είναι γνωστό, η προσωρινή διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), που προέκυψε μετά τις βίαιες, τραμπούκικες και παράνομες ενέργειες, του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ, δηλαδή του ΠΑΜΕ, να διαλύσει το συνέδριο της Συνομοσπονδίας, δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση. Έχει, όμως, την πολιτικο-συνδικαλιστική δυνατότητα και υποχρέωση να απευθυνθεί στα μέλη της, δηλαδή στις Ομοσπονδίες και στα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας και να συστήσει αγωνιστικότητα-ενότητα-σύνεση και δημοκρατική λειτουργία».

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία αναφέρει: «Λέμε, λοιπόν, καθαρά. Τα δεδομένα άλλαξαν. Κορόιδευαν αυτοί που πίεζαν τις οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση χωρίς σχέδιο και προετοιμασία, γιατί "το Ν/Σ θα ψηφιστεί, μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη!!". Το νομοσχέδιο χωρίς επίκληση επείγουσας ή κατεπείγουσας διαδικασίας θα εισαχθεί στη Βουλή την άλλη εβδομάδα και θα ψηφιστεί στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτώβρη. Άρα και οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί- και οι οποίες δοκιμάζουν τις σχέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που αποδέχονται τις δημοκρατικές λειτουργίες -πρέπει να αλλάξουν» σημειώνει η ΓΣΕΕ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ που συντάσσονται με τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων, να οργανώσουν συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019. (Αυτή τη Γενική Απεργία θα προκήρυσσε η ΓΣΕΕ, αν είχε τη νομική δυνατότητα)» υποστηρίζει η ΓΣΕΕ.

«Να εργαστούμε, μέχρι τότε, για την επιτυχία της κινητοποίησης, ώστε να είναι ηχηρή η αντίθεση των εργαζομένων στις επιχειρούμενες εργασιακές ανατροπές και στις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις» υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Kikiriku

  ..Aυτο που το ΠΑΜΕ ...και γενικά το ΚΚΕ συνιστά καθρεφτάκι δεν είναι πρωτοφανές αμειτη αλλο δείχνει την ανώριμη τους στάση ,που πάντα την πληρώνει ο ψηφοφόρος. Το ΚΚΕ σαν βάση έχει μία ιστορία το παρόν είναι εξευτελιστικό τα επιχειρήματα θαβόνται πίσω από απαράδεκτες συμπεριφορές . Ή πλειοψηφία δεν είναι αντικουμουνιστες . Το ΚΚΕ με την στάση του έχει παγιωσει μία θέση όπου αποποιητε κάθε ευθύνης .Δεν θέλω να ψηφιζω ΚΚΕ πια γιατί επιδρά αυτή η συλλογική αλλαζωνία στον τρόπο της σκέψης μου αρνητικά. Το ΚΚΕ η οικογένεια μου το γνωρίζει από το 1941 που εξορίστηκε ο παππούς μου στην γυαρο για 18 χρόνια ίσως και νωρίτερα. ... Το θέμα είναι ότι Ταξικο ρατσισμό εχω γνωρίσει από τους " συντρόφους του ΠΑΜΕ" .Και φυσιογνωμικό ρατσισμό. Πρόκειται κανονικά για μαφία ...Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ λειτουργούν με ευγνώμονες αυλικούς. Σαν να χουν υπηκόους. Πίστη και τυφλοτητα και καθαγιασμο όλων των μέσων . Μαφία είναι η δημιουργία της αυτόπαθειας. Να μην έχει κρίση άλλος ;και να το χαρακτηριζουν συλλογικά αντικουμουνιστή κάνοντας το ΚΚΕ μαλακία. Και οι παραβάσεις να ταξιδεύουν σε παιδιά;Με την παράλογη λογική θα τραφουμε από το σκατο τους;Είναι μυρωδάτο το σκατο μικρών παιδιών; Σας δίνει αγαπή κύριε συνδικαλιστή του Πάμε το απέναντι;Τραμπουκισμος κανονικός καταλάβες;Ταϊζοντε μεταξύ τους

 2. avatar .;.

  Σφαχτειτε μεταξυ σας να ηρεμησει ο εργατης απο τις π[...] σας

 3. avatar Η ξεφτίλα του εργατοπατερισμου…

  ...δεν έχει πάτο. Εδώ σαρώνουν τα πάντα με το πολυνομοσχέδιο, καταργούν τις κλαδικές ΣΣΕ και την προσφυγή στον ΟΜΕΔ, και η ΓΣΕΕ παίζει με τις ημερομηνίες. Δεκανίκι της κυβέρνησης. Απάντηση με απεργία στις 24!

 4. avatar jasmine

  Από τώρα έχουν αρχίσει να γράφουν τα πανό αντιγράφοντας τα περσινά και προπερσινα

 5. avatar τα ιδια και τα ιδια

  Το ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ εν δραση

 6. avatar Ι Η ΓΣΕΕ δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει

  Το μόνο που σκέφτεται είναι οι απεργίες Και πώς θα καταστρέψουν το κράτος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει