Την πόρτα του Ψυχιατρικού Πεντέλης πέρασε χθες το βράδυ ο 28χρονος που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του στο Αίγιο την 67χρονη γιαγιά με το μόλις 15 μηνών εγγόνι της.

«Πριν από όλα να πούμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια των θυμάτων και τα αισθήματα συντριβής του εντολέα μου. Να μεταφέρω μια ανθρώπινη συγγνώμη προς την οικογένεια των θυμάτων, που προφανώς δεν είναι αρκετή για να απαλύνει τον πόνο τους, αλλά είναι το ελάχιστο που μπορεί να εκφράσει ο εντολέας μου. Είναι σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Από χθες το βράδυ νοσηλεύεται στο Ψυχιατρικό Πεντέλης, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ήδη από τη Δευτέρα είχε εξεταστεί από ψυχιάτρους του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών» είπε ο δικηγόρος του Γιάννης Σαμέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σαμέλης διέψευσε ότι ο νεαρός προσπάθησε να διαφύγει μέσω θαλάσσης. «Υπέστη ψυχολογικό σοκ, είχε κρίση πανικού. Είναι ανακριβές ότι προσπάθησε να διαφύγει μέσω θαλάσσης, έπεσε στη θάλασσα με αυτοκτονικές τάσεις».

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο δράστης δεν έχει ακόμα συλληφθεί ακόμα είπε: «Η δικογραφία δεν έχει φτάσει στην εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιώς και δεν έχει ασκηθεί δίωξη […] Δεν έχει τύχει κάποιας ευνοϊκής μεταχείρισης» επισήμανε.

«Ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν το τροχαίο δυστύχημα»

Οι μαρτυρίες σοκάρουν. Μια εργαζόμενη σε παραλιακό μπαρ της περιοχής περιγράφει στο Star σε τι κατάσταση ήταν ο οδηγός πριν την τραγωδία.

«Ήρθε από εδώ μαζί με την κοπέλα του και καθίσανε στο μπαρ. Έκαναν μπάνιο. Κάθισαν στο μπαρ και όντως καταναλώσανε αλκοόλ. Η κοπέλα όχι τόσο. Ο οδηγός πάνω από τρία ποτά. Από τα λεγόμενα των συναδέλφων μου δεν ήταν ικανός να οδηγήσει. Έφυγε από το μπαρ με τη μουσική στη διαπασών ενώ το αυτοκίνητο σπινιάριζε».

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα δείξουν πόσο αλκοόλ είχε καταναλώσει ο οδηγός πριν παρασύρει τη γιαγιά και τον μικρό Γιαννάκη.

Οι  εκθέσεις της Τροχαίας  θα δείξουν και με τι ταχύτητα έτρεχε.

«Ζητώ ως μάνα συγγνώμη από την οικογένεια των θυμάτων»

Η μητέρα του οδηγού  ήταν εκείνη που, μαζί με τον άλλο της γιο, τον έπεισαν να παραδοθεί στην Αστυνομία. Το εξοχικό τους σπίτι βρίσκεται κοντά στο σημείο της τραγωδίας. Δεν μπορούσε, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, να πιστέψει τι έχει συμβεί.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι ως οικογένεια .Το παιδί είναι συντετριμμένο. Μου έλεγε “ήθελα να είμαι εγώ στη θέση των θυμάτων”. Στη θάλασσα το παιδί είχε πάει με αυτοκτονικές διαθέσεις. Τον μαζέψαμε με τον αδερφό του από την παραλία και παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Όταν είδα τα θύματα στο ασθενοφόρο μου ήρθε λιποθυμία. Ζητώ ως μανά συγνώμη από την οικογένεια των θυμάτων.