Τα επαγγέλματα που ακόμη γίνονται προσλήψεις

Ποια βρίσκονται σε... κρίση


ΕΛΛΑΔΑ
18:32
11/05/2013
Τα επαγγέλματα που ακόμη γίνονται προσλήψεις
8
loading

Οι τουριστικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια και οι κινητές μονάδες εστίασης, τα μπαρ, τα καταστήματα, τα διαφημιστικά γραφεία, οι μεταποιητικές βιομηχανίες και οι εταιρείες «ενοικίασης» εργαζομένων βρίσκονται στην «κορυφή» της λίστας των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν, αλλά και... απολύουν τους περισσότερους είτε για να καλύψουν νέες ανάγκες (λόγω εποχικότητας και αυξημένων αναγκών) είτε για να υποκαταστήσουν τους «ακριβότερους» με «φθηνότερους» εργαζόμενους.

Την πρώτη θέση – σύμφωνα με την «Ημερησία» καταλαμβάνουν, ωστόσο, τον Απρίλιο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (!) οι οποίες, ελλείψει επιχορηγήσεων και ενεργών μελών, βρίσκονται και αυτές σε κρίση κάνοντας μόνο... απολύσεις.

Όπως δείχνουν τα επίσημα δεδομένα από το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας ο κλάδος του Τουρισμού κυριαρχεί, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (κυρίως σερβιτόρων, υπαλλήλων, μαγείρων και καμαριέρων) υπερκαλύπτοντας, με βάση τα ίδια στοιχεία, τη συνεχιζόμενη, λόγω της παρατεινόμενης ύφεσης, απώλεια θέσεων μισθωτής απασχόλησης από άλλους κλάδους της οικονομίας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πάνω από το 50% των αυξημένων προσλήψεων που έγιναν τον Απρίλιο αφορούσαν ειδικότητες του συγκεκριμένου κλάδου ενώ το 84,12% των νέων προσλήψεων έγιναν στο Ν. Αιγαίο και στην Κρήτη (τουριστικές περιοχές) σε αντίθεση με την Αττική, πρωτεύουσα της ανεργίας, όπου το ισοζύγιο της απασχόλησης (διαφορά προσλήψεων και απολύσεων) ήταν αρνητικό.
Που γίνονται προσλήψεις

Οι περισσότερο ζητούμενες ειδικότητες για τις οποίες έγιναν οι προσλήψεις αφορούσαν υπαλλήλους γραφείου (9.223), σερβιτόρους (5.954), καμαριέρες ξενοδοχείων (4.723), πωλητές σε καταστήματα (3.341), ανειδίκευτους εργάτες σε μεταποιητικές βιομηχανίες (2.515), μάγειρες ξενοδοχείων και εστιατορίων (2.433), λαντζέρηδες ( 1.939) μπάρμαν (1.904), υπάλληλους υποδοχής και ενημέρωσης πελατών (1.630), υπάλληλους γραφείου (1.577) και εκτός των ξενοδοχείων σερβιτόρους (1.424) και μάγειρες (1.416).

Τα επαγγέλματα με τις περισσότερες απολύσεις τον Απρίλιο

1. Υπάλληλοι γραφείου.

2. Ανειδίκευτοι εργάτες ορυχείων, κατασκευών, μεταποίησης και μεταφορών.

3. Πωλητές σε καταστήματα.

4. Ανειδίκευτοι εργάτες μεταποιητικών βιομηχανιών.

5. Συσκευαστές σταφίδας και φρούτων.

6. Σερβιτόροι.

7. Ανειδίκευτοι εργάτες δημοσίων έργων.

8. Λοιποί υπάλληλοι γραφείου.

9. Μπάρμαν.

10. Οδηγοί φορτηγών και βαρέων οχημάτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ !! ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΦΤΗΝΙΑΣ (ΕΝΝΟΩ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ) , ΤΟΥ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ !! ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !! ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΕΠ\' ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕ(ΑΙ)ΖΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΣΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !! ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !!

 2. avatar connos

  Αφήστε τα αυτά.... να μας πείτε τα επαγγέλματα που ακόμα πληρώνουν. Δουλειές υπάρχουν... μισθός δεν δίνεται.

 3. avatar jaz

  Έχω δει αγγελίες από ξενοδοχεία που ζητούν προσωπικό σε νησιά. Αν το ψάξουν καλά οι άνεργοι που έχουν της ανάλογες γνώσεις, θα βγάλουν καλά λεφτά.

  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

   ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ....... ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ !!

   1. avatar ΑΚΗΣ

    Επειδή και εγώ γνωρίζω το θέμα αυτό ισχύει για κάτι αλλοδαπούς που απασχολούν μικρές ξενοδοχειακές μονάδες. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι κανονικά, αμοίβονται κανονικά και μάλιστα επειδή εργάζονται εποχιακά προτιμώνται κάθε χρόνο κατα προτεραιότητα. Φυσικά και υπάρχει εκμετάλλευση, και που δεν υπάρχει? Φυσικά και η δουλειά τους είναι πολύ δύσκολη, γιατί έχουν απο τη μιά το εξαντλητικό ωράριο και απο την άλλη τους πελάτες που είναι απαιτητικοί και νομίζουν πως οι υπάλληλοι είναι υπηρέτες τους. Τι να κάνουμε όμως? Στην εποχή μας μία σχετικά καλά αμοιβόμενη δουλειά είναι δυσεύρετη.

    1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

     δεν υπαρχει καλα αμοιβομενη δουλεια πλεον. στο τουρισμο γινετε χαμος τα μεγαλυτερα ποσοστα ανασφαλιστης εργασιας απο ολους τους κλαδους.... εως και 70% φοροδιαφυγη περσι στις εφοδους του σδοε. Πολυ λιγοι εργοδοτες πληρωνουν και ακομα πιο λιγοι πληρωνουν αξιοπρεπη μισθο. μη παραμυθιαζετε το κοσμο για να δινετε ψευτικες ελπιδες.

  2. avatar ΑΚΗΣ

   Ετσι είναι Τζάζ. Και οι μισθοί είναι ικανοποιητικοί συγκρινόμενοι με άλλους αλλα και έχουν τα \"τυχερά\" που είναι ένα επιπλέον εισόδημα. Κάτι ιδιαίτερα καλό για τους νέους.

   1. avatar nikolaos

    πρώτα αρωτίστε θα ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ;;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει