Υπό έλεγχο έθεσε η Πυροσβεστική τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πάρπαντα, στα Καρδάμυλα της Χίου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η φωτιά αποδίδεται σε αλλοδαπούς που είχαν βγει στην περιοχή με πλαστική βάρκα από την απέναντι μικρασιατική ακτή και είχαν εγκλωβιστεί εκεί, ενώ ένας έχασε τη ζωή του.

Οι 42 αλλοδαποί θεωρείται πως έβαλαν τη φωτιά προκειμένου να κάνουν γνωστή την παρουσία τους εκεί και να διασωθούν. Αλλά και για να στεγνώσουν αφού είτε η βάρκα τους είχε ανατραπεί είτε ο διακινητής τους τους πέταξε στη θάλασσα.

Ένας άνδρας 35 με 40 ετών ήταν ο 43ος, που δεν ζει πια.

Από τους 42 διασωθέντες οι 22 είναι άνδρες, οι 13 γυναίκες, μεταξύ των οποίων τέσσερις έγκυοι και μια με ακρωτηριασμένο το ένα της πόδι, και επτά παιδιά.

Για την ύπαρξη της φωτιάς ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία νωρίς το πρωί βοσκός της περιοχής. Λόγω του δύσβατου της περιοχής ειδοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία το Λιμενικό Σώμα το οποίο επενέβη από τη θάλασσα διασώζοντας τους αλλοδαπούς και μεταφέροντάς τους στο λιμάνι της Χίου.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.