Σε σαφάρι για τον εντοπισμό των επίορκων, των κοπανατζήδων αλλά και όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά επιδίδονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην αιχμή του δόρατος της επιχείρησης «καθαρά χέρια» στο Δημόσιο για τον εξονυχιστικό έλεγχο των όλων των περιπτώσεων θα τεθεί το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) που θα διπλασιάσει το δυναμικό του με μετατάξεις στελεχών από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που θα συγχωνευτεί με το ΣΕΕΔ.

Τον σχεδιασμό του υπουργείου για την απομάκρυνση των υπαλλήλων που έχουν υποπέσει σε σημαντικά πειθαρχικά αδικήματα όπως αυτό της πλαστογραφίας, θα παρουσιάσει σήμερα στον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά ο αρμόδιος υπουργός Αν. Μανιτάκης, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10:00 π.μ.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ήδη έχουν εντοπιστεί, βάσει φακέλου, περίπου 7.000 περιπτώσεις υπαλλήλων που πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί με «ψυχολογικά προβλήματα».

Το Σώμα Επιθεωρητών ήδη έχει ξεκινήσει ελέγχους για τον εντοπισμό είτε υπαλλήλων που απουσιάζουν αδικαιολόγητα, είτε πολλές φορές και για μακρό διάστημα κατά τη διάρκεια της θητείας τους εξετάζοντας τους φακέλους για να διαπιστώσει εάν οι άδειες αυτές ήταν δικαιολογημένες.

Παράλληλα επανεξετάζονται όλοι οι φάκελοι υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους που επιφέρουν ποινή αργίας.

Ταυτόχρονα ξεκινούν έλεγχοι στους φακέλους όλων των υπαλλήλων ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι νόμιμα όλα τα δικαιολογητικά που έχουν καταθέσει (πτυχία κλπ) καθώς έχουν εντοπιστεί πολλές παραβάσεις με πλαστογράφηση εγγράφων.