Επιχείρηση «καθαρά χέρια» στο Δημόσιο

Ελέγχους σε... πλαστά προσόντα υπαλλήλων


ΕΛΛΑΔΑ
10:48
13/02/2013
Επιχείρηση «καθαρά χέρια» στο Δημόσιο
6
loading

Σχέδιο «κάθαρσης» στο Δημόσιο βάζει μπροστά η κυβέρνηση, ετοιμάζοντας ακόμη και εφόδους των επιθεωρητών - ελεγκτών σε διάφορους φορείς, αλλά και καμπάνες για όσους προϊσταμένους καλύπτουν τα παραπτώματα υπαλλήλων.

Φύλλο και φτερό θα γίνουν το επόμενο διάστημα οι προσωπικοί φάκελοι των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου άμεσα να εντοπιστούν όσοι έχουν δηλώσει πλαστά προσόντα (π.χ. πτυχία) για την πρόσληψή τους ή απουσιάζουν επί μακρόν από τα καθήκοντά τους, καθώς και επίορκοι για τους οποίους δεν έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες.

Στόχος είναι, όπως αναφέρουν τα Νέα, οι υπάλληλοι αυτοί να απομακρυνθούν με ταχείες διαδικασίες στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να κατευνάσει τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι είναι έτοιμοι να επανέλθουν με το τελεσίγραφο των απολύσεων λόγω των καθυστερήσεων στον περιορισμό του προσωπικού των δημόσιων φορέων.

Βλέποντας πως το μέτρο διαθεσιμότητας - κινητικότητας κινείται με ρυθμούς χελώνας - ακόμη εκκρεμούν οι διαδικασίες για τους 2.000 από το 2012, ενώ δικαστικές αποφάσεις υποχρεώνουν την επαναφορά εργαζομένων σε υπηρεσίες - αναζητούνται τώρα άλλες δεξαμενές υπαλλήλων.

Βασική επιδίωξη με την άφιξη της τρόικας αποτελεί το να υπάρχουν ορισμένα απτά δείγματα για την εκκίνηση του εγχειρήματος μείωσης του Δημοσίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Gabriel

  Φυσικά σε τέτοια άρθρα ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ δεν σχολιάζει τίποτα... Γιατί άραγε????
  Αν ναι μωρέ... Γιατί είναι κατά των απολύσεων στο δημόσιο... Μάλλον όσο αφορά τις απολύσεις είναι υπέρ μόνο όταν αυτές γίνονται στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ...

 2. avatar lefteris

  αυτά είναι για γέλια και για κλάματα δεν νομίζω να τους πιστεύει κανείς ?
  Σε ένα δήμο ο άλλος μπήκε ως πολύτεκνος και μετά από λίγες μέρες μοίραζε προσκλητήρια για τον γάμο του
  Άλλη μπήκε μόνιμη με ψεύδη βεβαίωση από τον ίδιο τον δήμο (μάνα προϊσταμένη βλέπεις) Κ.Λ.Π.
  Τοοοοοσα χρόνια τα ξέρουνε τώρα θα κάνουν κάθαρση οι κλέφτες
  Ας ξυπνήσουμε κόρακας κόρακα μάτι δεν βγαζει

 3. avatar Social Distortion

  Πλήρωνε κομμουνιστή.

 4. avatar Βασίλειος ο Β’

  Τέλειο.Αυτό γινόταν και επί Παπαδόπουλου για αυτό η δραχμή ήταν τότε το ισχυρότερο νόμισμα του κόσμου και οι μισθοί μας είχαν 50 φορές περισσότερη αγοραστική αξία.Άντε σιγά σιγά να ξαναγίνουμε φυσιολογική χώρα και να σταματήσουν οι κάθε λογής μάγκες να τρώνε με δέκα μασέλες ανεξέλεγκτα.

  1. avatar fraoulas

   Ρε βουλγαροκτόνε, θα μπορούσα να σου δείξω τουλάχιστον 5 άτομα που γνωρίζω (συνταξιούχοι σήμερα) που προσλήφθηκαν επί χούντας λόγω των ακροδεξιών φρονημάτων τους. Επίσης είναι κοινό μυστικό ότι όποιος ήταν προϊστάμενος ή διευθυντής, εκείνη την εποχή στο δημόσιο, είχε περάσει απ' το κόσκινο με τα ιδιαίτερα κριτήρια της χούντας. Θέλετε να κάνετε προπαγάνδα και νομίζετε ότι απευθύνεστε σε ηλ....ς. Δεν σου είπαν στις εκκλησιές που συχνάζεις "ου ψευδομαρτυρήσεις"; Αμ το άλλο με την δραχμή περί ισχυρού νομίσματος; Μπροστά σου οι οικονομολόγοι πρέπει να σκίσουν τα πτυχία τους!!

 5. avatar Boo

  μας πείσατε για τα καθαρά χέρια όταν ακόμα χιλιάδες επίορκοι πληρώνονται από την ελληνική κοινωνία...
  κράτος οίκος ανοχής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει