Στην προσφορά πέντε υποτροφιών στους πληγέντες στο Μάτι προχωρά η Alliance For Digital Employability.

Όπως αναφέρει η Ελένη Νικολαΐδου, Διευθύντρια και Ιδρυτικό μέλος της Alliance For Digital Employability:

«Σχεδόν ένα χρόνο πριν οι κάτοικοι των περιοχών στο Μάτι Αττικής έζησαν μια ανεπανάληπτη τραγωδία. 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τη φονική πυρκαγιά.

Λίγες μέρες μετά την καταστροφή, δεσμευθήκαμε από την πλευρά μας πως θα βοηθήσουμε τις οικογένειες των πληγέντων με όποιο τρόπο μπορούμε.

Σήμερα πραγματοποιούμε την υπόσχεσή μας θέλοντας να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι, σε αυτούς που ξαναχτίζουν τις ζωές τους.

Η Alliance For Digital Employability (AFDEmp), μέσα από τα Coding Bootcamps (ταχύρρυθμα και εντατικά προγράμματα εκπαίδευσης στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη εφαρμογών, τα οποία στοχεύουν στην επανειδίκευση νέων χωρίς σχετικό υπόβαθρο) προσφέρει συνολικά 5 υποτροφίες που καλύπτουν πλήρως το κόστος του προγράμματος (2.500 ευρώ) στους πληγέντες από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Το πρόγραμμα των Coding Bootcamps περιλαμβάνει 500 ώρες επανειδίκευσης στον προγραμματισμό στις γλώσσες προγραμματισμού Java ή C#.

Από την αρχή της δράσης μας ως σήμερα, 500 νέοι έχουν τολμήσει να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από τον προγραμματισμό και το 97% των αποφοίτων μας εργάζεται ήδη σε πάνω από 70 κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας σε σχετικές θέσεις εργασίας, με κατά μέσο όρο πρώτο μηνιαίο μισθό 900-1000 ευρώ καθαρά.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας που δυστυχώς έζησαν την τραγωδία στο Μάτι Αττικής και τους προτρέπουμε να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 210 3729070, εφόσον τους ενδιαφέρει ο προγραμματισμός.

Τυπικές προϋποθέσεις είναι το να είναι ενήλικοι και να έχουν γνώση αγγλικών και laptop, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα.

Αισθανόμαστε με αυτό τον τρόπο πως κι εμείς από την πλευρά μας συνεισφέρουμε με τον τρόπο που μπορούμε στους συμπολίτες μας που τόσο πολύ μας έχουν ανάγκη».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.