Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων από το τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων, μετά την ωριαία συμβολική κατάληψη του δρόμου που έκαναν πεζoί οι αγρότες, μέχρι και τη μία το μεσημέρι, ενώ τα τρακτέρ τους βρίσκονταν παραταγμένα στις άκρες του δρόμου.

Σε όλη τη διάρκεια της κατάληψης του τμήματος της Εγνατίας οδού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν από παρακαμπτήριο, μέσω Ασπροβάλτας, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες μοίραζαν στους οδηγούς σερραϊκά προϊόντα και ενημερωτικά φυλλάδια με τα αιτήματα τους.

«Το αγροτικό θέμα είναι κοινωνικό ζήτημα υψίστης σημασίας, για όλη την οικονομία της χώρας μας. Είναι η πηγή για την ανόρθωση της οικονομίας με βάση την παραγωγή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης Αγροτών Ελλάδας Γιάννης Παναγής.

Στο σημείο της κατάληψης της Εγνατίας Οδού υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ συμβολική παναγροτική κατάληψη, με κλείσιμο των εθνικών οδών, έγινε την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Παναγή, σε έντεκα σημεία των εθνικών οδών από τον Έβρο μέχρι και το νομό της Βοιωτίας.

Την ίδια ώρα αύριο το μεσημέρι οι Σερραίοι αγρότες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα παρατάξουν τους ελκυστήρες τους στη κομβική διασταύρωση του δ.δ. Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών–Προμαχώνα, χωρίς να κλείσουν όμως τους δρόμους. Παράλληλα μικρή δύναμη των τρακτέρ από το δήμο Βισαλτίας, θα παραμείνει στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας.