«Κατανοούμε πλήρως τα προβλήματα των ναυτεργατών και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την επίλυσή τους, ωστόσο η μη διεξαγωγή, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους κατοίκους των νησιών, όπως την έλλειψη βασικών ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και του απαραίτητου υγειονομικού υλικού», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, μετά τη συνάντησή του με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Ο κ. Μουσουρούλης είπε επίσης ότι «η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, μεταξύ τους και με τα ηπειρωτικά λιμάνια, αποτελεί εθνικό ζήτημα λόγω της σημασίας που έχει για τη διασφάλιση της εδαφικής, κοινωνικής και οικονομικής συνοχής της χώρας μας», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας με εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων απέβη άκαρπη, ενώ η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, εξήγγειλε σήμερα νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, από αύριο στις 6 το πρωί 02/02, έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 04/02.

Οι ναυτεργάτες, που θεωρούν ότι με τις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου πολλοί ναυτικοί θα οδηγηθούν στην ανεργία, θα πραγματοποιήσουν αύριο νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στον Αγ. Διονύσιο.
Την Κυριακή η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.