«Ακριβοθώρητος» θα είναι ο ήλιος μέχρι το Μεγάλο Σάββατο λόγω της σκόνης από τη Βόρεια Αφρική όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Ήλιο θα δούμε από την Κυριακή του Πάσχα. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να βρέξει και αυτό μόνο στις πολύ ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας» είπε.

Ανήμερα  του Πάσχα ο μετεωρολόγος προβλέπει αρκετά διαστήματα με ήλιο «γιατί θα έχει αραιώσει αρκετά η σκόνη από το βοριαδάκι» και «βροχοπτώσεις μόνο στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας».

Χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο θα είναι και «οι αρκετά αυξημένες τιμές στον υδράργυρο που σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, θα φτάσουν στους 28 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο και τοπικά έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου».

«Αν δεν είχαμε τη σκόνη θα είχαμε θερμοκρασίες έως και 34-35 βαθμούς Κελσίου» πρόσθεσε ο κ. Καλλιάνος. Για τις ημέρες μετά το Πάσχα ο κ. Καλλιάνος είπε ότι δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο από πλευράς κακοκαιρίας.