Όλα συνέβησαν αργά χθες το βράδυ, την ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Ξαφνικά, μια ομάδα μικροπωλητών μπήκε στην αίθουσα και επιτέθηκε στους δημοτικούς συμβούλους. Για περίπου 10 λεπτά, η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, ενώ η ένταση κράτησε για περίπου μία ώρα…

Οι σκηνές που κατέγραψε το karfitsa.gr εκτυλίχθηκαν, όταν οι μικροπωλητές που θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τα πρόστιμα που τους επιβάλλει η Δημοτική Αστυνομία. συνάντησαν την… άρνηση του αιτήματός τους, να μπουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου εξελισσόταν η συνεδρίαση!

Το αποτέλεσμα ήταν, με μία ελληνική σημαία ανά χείρας του επικεφαλής, να μπουν στην αίθουσα και να έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους που προσπάθησαν… να αρπάξουν τη σημαία, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος τους …προειδοποιούσε: «Έξω ρε μη σηκωθώ επάνω!».

Οι μικροπωλητές, ωστόσο συνέχισαν να φωνάζουν ισχυριζόμενοι ότι έχουν άδειες και ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν τους αφήνουν να ζήσουν, γιατί τους κυνηγάνε ακόμα κι όταν πουλάνε κάστανα!

Χρειάστηκε να περάσει περίπου μία ώρα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί η συνεδρίαση ενώ ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, Γιάννης Μπουτάρης κοιτούσε έκπληκτος…