Έκτακτες εργασίες καθαριότητας ξεκίνησαν από χθες στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με απόφαση των πρυτανικών αρχών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη διαπραγμάτευση με εργολαβική εταιρεία που θα αναλάβει την καθαριότητα και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Παντή, σε πρώτο στάδιο, το πανεπιστήμιο προχώρησε σε απευθείας ανάθεση σε εργολαβική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται, καλώντας τους εργολαβικούς υπαλλήλους, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει, να εργαστούν για διάστημα περίπου ενός μήνα. Μέχρι στιγμής δήλωσαν ενδιαφέρον περίπου 100 εργολαβικοί υπάλληλοι.

Όπως εξήγησε, η λύση αυτή δόθηκε για να αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα των σκουπιδιών, καθώς η ολοκλήρωση της διαδικασίας προκήρυξης διαγωνισμού μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 μήνες.

Σε δεύτερο στάδιο, μετά το πέρας του ενός μήνα έκτακτων εργασιών καθαριότητας, το ΑΠΘ θα διαπραγματευτεί με εργολαβικές εταιρείες για την ανάληψη της καθαριότητας στο πανεπιστήμιο για το διάστημα που απαιτείται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού.

Στο μεταξύ, η νομική Επιτροπή που συγκροτήθηκε για την αντιμετώπιση των θεσμικών προβλημάτων που αφορούν στους εργαζόμενους σε εργολαβίες, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές προκηρύξεις, συνεχίζει κανονικά το έργο της.