Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προτεραιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης, στη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Τσαυτάρης ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δράσεις που έχει αναπτύξει το υπουργείο για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα σε πυλώνα ανάπτυξης του τόπου.

Ο κ. Παπούλιας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις που αναλαμβάνονται στον τομέα της κτηνοτροφίας, τονίζοντας τη σημασία της αιγοπροβατοτροφίας για μια ηπιότερη ζωική παραγωγή και πιο εκτακτική βιολογική κτηνοτροφία.

Επίσης, ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του για την επιστροφή στη γεωργία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον υπουργό, τους τελευταίους μήνες καταγράφεται επιστροφή «7% των ανθρώπων που ασχολούνται με τη γεωργία, που σαν ποσοστό είναι ίσο με το ποσοστό που είχε φύγει από το 2004 μέχρι σήμερα. Δηλαδή χάθηκε ένα 7% σε δέκα χρόνια και μέσα σε μερικούς μήνες επέστρεψε».

Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε το γεγονός ότι τα αγροτικά προϊόντα είναι πρώτα σε εξαγωγές, αλλά και τις δυνατότητες που δίνει η γεωργία να γίνει ραχοκοκαλιά και πυλώνας ανάπτυξης του τόπου.