Ανακαλείται παιδικό πιάτο από τα Jumbo

Τι έδειξε ο έλεγχος που έγινε


ΕΛΛΑΔΑ
11:46
27/02/2019
Ανακαλείται παιδικό πιάτο από τα Jumbo
2
loading

Ο ΕΦΕΤ προχωράει στην ανάκληση ενός πιάτου μελαμίνης με σχέδιο από το Star Wars, το οποίο πωλείται από τα Jumbo.

Συγκεκριμένα διενεργήθηκε δειγματοληψία του ρηχού πιάτου, με αριθμό παρτίδας Lot No 1115, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση Jumbo AEE.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πιάτο δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς μετρήθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ το πιάτο δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του δύναται να προσβληθεί από το τρόφιμο και να μεταφέρει σε αυτό ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του, καθιστώντας έτσι δυνατό να προκληθεί τροποποίηση στη σύστασή του, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του και να τεθεί σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τα Jumbo την άμεση απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά.

Πριν λίγες μέρες είχε ανακληθεί άλλο ένα παιδικό πιάτο με παράσταση Disney Frozen.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar μελαμινης

    Υυ

    ΥΠαρχουν πεινες

  2. avatar Julius01

    Σκεφτείτε πόσες φορές έχουν γίνει ανάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ προς τα Jumbo και αναλογιστείτε ποσα προϊόντα δεν πληρούν τις προδιαγραφές για κυκλοφορία αλλά δεν εντοπίστηκαν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει