Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παιδικό πιάτο από τα Jumbo

Τι έδειξε ο εργαστηριακός έλεγχος


ΕΛΛΑΔΑ
16:47
25/02/2019
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παιδικό πιάτο από τα Jumbo
5
loading

Στην ανάκληση πιάτου μελαμίνης από την αγορά, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε δειγματοληψία ρηχού πιάτου μελαμίνης με παράσταση Disney Frozen, με αριθμό παρτίδας Lot No 0716 και κωδικό είδους (Item No) 6115010, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση Jumbo ΑΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πιάτο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς μετρήθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Επομένως, προκύπτει ότι το πιάτο δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του δύναται να προσβληθεί από το τρόφιμο και να μεταφέρει σε αυτό ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του, καθιστώντας έτσι δυνατό να προκληθεί τροποποίηση στη σύστασή του, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του και να τεθεί σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση Jumbo, η οποία εισάγει και διακινεί το εν λόγω προϊόν, την άμεση ανάκληση /απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar οποιος ψωνιζει εκει

  καλα να παθει . σαβυρα απο κινα με τις χειροτερες προδιαγραφες . τζαμπο και αηδιες

  1. avatar Επι πλεον….

   Ειναι κι αυτη η αποζημιωση του Υπατιου που πρεπει να βγει γμτ!!

 2. avatar Στον βωμό του κέρδους

  Δεν σέβονται ούτε την ζωή και την υγεία των παιδιών. Απλά αηδία και εμετός. Εδώ δείτε για την τοξικότητα της μελαμίνης https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B7

 3. avatar Γολιάθ4

  Ομορφα πράγματα για παιδάκια στα τζαμπο και αλλού!Και μετά μας φαίνεται παράξενο που εμφανίζεται καρκίνος!και λέμε ο Θεός είναι άδικος.Ο άνθρωπος είναι άδικος απατεώνας ψεύτης και υπουλουλος.

 4. avatar Λουκάνικος

  Ό,τι πληρώνεις παίρνεις...
  Ξέρεις τι αγοράζεις απο εκεί όταν πληρώνεις 30 λεπτά...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει