Οι τρεις κινήσεις για τα κτίρια που απειλούν να κρύψουν την Ακρόπολη

Προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος


ΕΛΛΑΔΑ
13:43
26/02/2019
Οι τρεις κινήσεις για τα κτίρια που απειλούν να κρύψουν την Ακρόπολη
1
loading

Σε τρεις κινήσεις προχωρά τα υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την ανέγερση κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει την Ακρόπολη, ώστε το ύψος τους να μην εμποδίζει τη θέα προς τον ιερό βράχο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, προτίθεται να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών που δεν περιλαμβάνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, νοτίως της Ακρόπολης.

Παράλληλα, ζήτησε, επίσης, από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον άμεσο έλεγχο νομιμότητας της οικοδομικής άδειας του κτιρίου που έχει κτιστεί επί της οδού Φαλήρου 5.

Στη συνέχεια θα διενεργηθεί αυτοψία από τους επιθεωρητές δόμησης, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή εφαρμογή της οικοδομικής άδειας.

«Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος) του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και Υπουργεία, έχουν συστήσει ομάδα εργασίας για την επανεξέταση των όρων δόμησης στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα περιορισμού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη. Στη βάση αυτή θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες στο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει προκύψει μετά τις μεταβολές του 2012», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Τέλος, σε σχέση με το ακίνητο επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, «ουδέποτε έχει εισαχθεί κάποιο αίτημα στα όργανα ή στις υπηρεσίες του υπουργείου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Το κτήριο επί της Φαλήρου 5 έχει ήδη κριθεί θετικά από τα δικαστήρια. Οσο και να προσπαθουν οι κακομαθημένοι κάτοικοι που δεν θέλουν να τους χαλάσει η ΔΙΚΗ τους θέα αλλά αδιαφορούν για τους άλλους δεν θα τους περάσει όσα βυσματα και να βάλουν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει