Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό 61χρονου που αγνοείται από χθες, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο στον Εμπρόσνερο του δήμου Αποκόρωνα στα Χανιά της Κρήτης.

«Οι προσπάθειες είναι σε εξέλιξη. Και με δύτες και ορειβάτες η επιχείρηση συνεχίζεται όλη τη νύχτα και θα συνεχιστεί. Ο νομός Χανίων θα κριθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι αυτονόητο» δήλωσε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Γ. Ταφύλλης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Ο 61χρονος κινείτο με αγροτικό αυτοκίνητο και στην προσπάθειά του να προσεγγίσει σημείο που είχε τα πρόβατά του, μεταξύ Εμπρόσνερου και Βατουδιάρη, παρασύρθηκε από χείμαρρο. Λίγες ώρες αργότερα, νωρίς το μεσημέρι εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του, όχι όμως και ο ίδιος που παραμένει για περίπου 12 ώρες αγνοούμενος.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στον ποταμό Βατουδιάρη και στους 30 πυροσβέστες, την 3η ΕΜΑΚ και τους εθελοντές, που «χτενίζουν» την περιοχή αναζητώντας τον 61χρονο, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, προστέθηκαν βατραχάνθρωποι και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις έρευνες.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλης, ο οποίος έφτασε στο Ηράκλειο μαζί με τον Υπουργό Υποδομών Χρ.Σπίρτζη, προκειμένου να μεταβεί σε σύσκεψη πολιτικής προστασίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, σε μια πρώτη του δήλωση, ανέφερε, σύμφωνα με το flashnews.gr, ότι «έχει έρθει ειδική ομάδα από την ΕΜΑΚ και με βατραχανθρώπους για να ψάξουν τον αγνοούμενο, αλλά και ειδική ομάδα, πεζοπόρου τμήματος, που θα πάει να απεγκλωβίσει όσους έχουν εγκλωβιστεί από κατολισθήσεις».

Η Κρήτη έχει γνωρίσει μεγάλη θεομηνία, καθώς γεφύρια κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, ενώ υπήρξαν συνεχείς κατολισθήσεις και καθιζήσεις, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και τους οδηγούς να εγκλωβίζονται στα αυτοκίνητά τους, δέντρα να σπάνε από τους θυελλώδεις ανέμους προκαλώντας φθορές σε οχήματα, κόβοντας ταυτόχρονα στα δύο την εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, όπως και κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα ο Πλατανιάς, η Κίσσαμος και το Σέλινο να είναι αποκλεισμένα.

Ολόκληρος ο νομός βγήκε για μια ακόμη φορά ανεπανόρθωτα λαβωμένος από την κακοκαιρία «Ωκεανίς», που έπληξε την Κρήτη αλλά και όλη τη χώρα, με τις πρωτοφανείς καταστροφές στο νησί.