Ώρες αγωνίας για 61χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος παρασύρθηκε από χείμαρρο στην προσπάθειά του να διασχίσει αγροτικό δρόμο στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου στα Χανιά της Κρήτης. Το όχημα εντοπίσθηκε χθες το μεσημέρι στο ποταμό Βατουδιάρη, ωστόσο η τύχη του ίδιου αγνοείται.

Ο 61χρονος κινείτο με αγροτικό αυτοκίνητο και στην προσπάθειά του να προσεγγίσει σημείο που είχε τα πρόβατά του, παρασύρθηκε από χείμαρρο και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συντονισμένες προσπάθειες των Αρχών αλλά και εθελοντών για τον εντοπισμό του.

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη, κατέρρευσαν γέφυρες, εκκενώθηκαν σπίτια

Σοβαρά προβλήματα, αντίστοιχα αν και όχι ανάλογα με αυτά που σημειώθηκαν στο νομό Χανίων, καταγράφηκαν από το μεσημέρι και έπειτα στο νομό Ρεθύμνου, όπου μεταφέρθηκε το κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά στα ανατολικά του νησιού.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Λιονή, η οποία παρευρέθη στην διευρυμένη σύσκεψη πολιτικής προστασίας, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, ο νομός επλήγη κυρίως στο Βορρά με τους δήμους Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αμαρίου να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Μάλιστα, στο δήμο Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονταν στην περιοχή Πλατανιά Τσεσμές, καθώς ο ποταμός Πλατανιάς φούσκωσε επικίνδυνα και σε περίπτωση υπερχείλισης θα «έμπαινε» μέσα σε κατοικημένα.

Η κ. Λιονή επεσήμανε ότι ο ποταμός αν και ήταν καθαρισμένος, επειδή δέχεται πολλές ποσότητες νερού από το φράγμα Ποταμών, έφτασε στα όρια της υπερχείλισης με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να εισηγηθεί την εκκένωση των παρόχθιων σπιτιών, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Συνολικά 44 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και τους δόθηκε η δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας, για απόψε τουλάχιστον, σε ένα από τα ΚΑΠΗ του δήμου.

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας που περνά έξω από σχολείο

Το βράδυ, οι αρμόδιες αρχές στο Ρέθυμνο, ενημερώθηκαν για τη μερική πτώση της γέφυρας του Σταυρωμένου, που συνδέει την παλιά με την νέα εθνική οδό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται η γέφυρα είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητη», αφού είναι έξω από σχολείο, που στεγάζει Γυμνάσιο και Λύκειο της περιοχής. Καθημερινά, επεσήμανε η κ. Λιονή διασχίζουν τη γέφυρα δεκάδες μαθητές και γονείς.

Πάνω από 240 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε 14 ώρες

Οι ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες που πλήττουν την Κρήτη έχουν αφήσει πίσω τους πολύ μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ ένας άνδρας αγνοείται αφού το όχημά του παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον σταθμό του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ασή Γωνιά Χανίων καταγράφηκαν σχεδόν 240 χιλιοστά βροχής μέσα σε 14 ώρες, ενώ στο Σέμπρωνα Χανίων κατά το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν πάνω από 220 χιλιοστά. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως τις 14:00 της Δευτέρας 25/02.

Κατέρρευσε η γέφυρα του Κερίτη

Η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό κατέρρευσε το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς δεν άντεξε το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας, παρά τις προσπάθειες θεμελίωσης της γέφυρας που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η γέφυρα, άνοιξε το απόγευμα της Κυριακής, εξαιτίας της μεγάλης κατολίσθησης στο Φουρνέ στην Κρήτη, προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση οχημάτων, ωστόσο σήμερα, το πρωί, κατέρρευσε τμήμα λίγο πριν την είσοδο στην γέφυρα και λίγες ώρες αργότερα, έπεσε η γέφυρα.

Δείτε την συγκλονιστική στιγμή της κατάρρευσης της ιστορικής γέφυρας από την Νέα Τηλεόραση η οποία εκείνη την στιγμή έκανε ζωντανή μετάδοση για την κακοκαιρία.