Το θέμα των παλιών και ετοιμόρροπων ή μισογκρεμισμένων σπιτιών στην Αθήνα έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο, μετά την κατάρρευση δύο παλιών οικημάτων μέσα σε λίγες μέρες, την Κυριακή στο Γκάζι και χθες στην Πνύκα.

Ο δήμος Αθηναίων τονίζει πως έχει προβεί σε συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες για το σοβαρό ζήτημα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων αλλά και για την αλλαγή του «απαρχαιωμένου», όπως το χαρακτηρίζει, νομοθετικού καθεστώτος που τα διέπει.

Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου, τα εγκαταλελειμμένα σπίτια στις περιοχές ευθύνης του είναι 1.400, κι από αυτά αρκετά είναι ετοιμόρροπα, ενώ στο αρχείο διατηρητέων κτιρίων της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού υπάρχουν καταγεγραμμένα περί τα 200 κτίσματα.

Ο φωτογραφικός φακός του newsbeast.gr κατέγραψε σήμερα ακόμα ένα τέτοιο σπίτι στη συμβολή των οδών Κεραμεικού και Θερμοπυλών, στον Κεραμεικό. Μεγάλο μέρος του έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, και πάνω από τα συντρίμμια τοποθετήθηκε συρματόπλεγμα. Άγνωστο είναι όμως τι θα γίνει αν και όταν πέσει και το υπόλοιπο κτίσμα.