Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ, γνωστοποιήθηκε η αιτία θανάτου του 5χρονου κοριτσιού που συγκλόνισε την Κρήτη, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Όπως ειπώθηκε, η αιτία θανάτου της μικρής Ευχαριστίας οφείλεται στην ύπαρξη συνδυασμού του ιού της γρίπης και του σταφυλόκοκου και μάλιστα -όπως υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά- «αυτός ο συνδυασμός είναι αρκετός για να καταλήξει ένα υγιές άτομο».

Αυτό που τονίστηκε από τους γιατρούς, είναι ότι η κλινική εικόνα που είχαν του 6χρονου κοριτσιού, πριν τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, έδειχναν μηνιγγίτιδα.

Σκοπός της συνέντευξης Τύπου ήταν να γίνει κατανοητό πως είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Μάλιστα, τονίστηκε ότι δεν χρειάζεται να εμβολιάζονται όλα τα παιδιά. όμως οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί για εκείνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Υπογραμμίστηκε, ακόμα, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης δεν είναι μεγάλος, όμως οι εμβολιασμοί κρίνονται απαραίτητοι καθώς, αυτήν την χρονική περίοδο, το φαινόμενο βρίσκεται στην πλήρη έξαρσή του.