Γεννήθηκε στην Τασκένδη και στα δύο της μετακόμισε με την οικογένειά της στη Μόσχα. Ο πατέρας της ήταν κοινωνιολόγος και η μητέρα της φιλόλογος, ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Εκείνη, σε ηλικία εννέα ετών, γνώρισε τον Μίκη Θεοδωράκη, που είναι φίλος της οικογένειάς της και είχε πάει στη Μόσχα να τους επισκεφθεί. Έτσι, ύστερα από οκτώ χρόνια, την προσκάλεσε να τραγουδήσει σε έναν από τους δίσκους του και συγκεκριμένα τις «Μπαλάντες».

Μόλις λοιπόν ο δίσκος ολοκληρώθηκε, εκείνη γύρισε στη Μόσχα για να συνεχίσει τις σπουδές της στην Ισπανική Φιλολογία. Αργότερα όμως επέστρεψε στην Ελλάδα με την οικογένειά της ενώ παράλληλα ηχογράφησε δίσκους με τον Μίκη Θεοδωράκη. Συνεργάστηκε όμως και με πολλούς ακόμη αξιόλογους δημιουργούς.

Αισθάνεται πολύ τυχερή που γνώρισε αξιόλογους ανθρώπους και ασχολήθηκε με αυτό που ήθελε στη ζωή της. «Γενικά», υποστηρίζει, «έχω σταθεί πάρα πολύ τυχερή γιατί είναι πολύ δύσκολο σε τέτοιους καιρούς να είσαι τυχερή και να κάνεις αυτό που θέλεις».

Της αρέσει να διαφοροποιείται και να μη μένει διαρκώς στα ίδια πράγματα. Άλλωστε, γι’ αυτό έχει ερμηνεύσει διαφορετικά είδη μουσικής κατά καιρούς ενώ έχει ασχοληθεί με την υποκριτική και το θέατρο.

Βέβαια, είχε φοβερές εμπειρίες όταν βρέθηκε στη Μόσχα και τραγούδησε στην αίθουσα Τσαικόφσκυ, εκεί όπου δηλαδή από μικρό παιδί είχε δει μεγάλους δημιουργούς.

Φυσικά και δεν φανταζόταν ποτέ, όπως λέει, ότι θα πατούσε εκείνη τη σκηνή. Πάντως, επειδή γνώρισε και την παλιά Μόσχα αλλά και τις αλλαγές αυτής, πιστεύει ότι τα πράγματα έχουν καλυτερεύσει πάρα πολύ εκεί. Κάποιες φορές μάλιστα πηγαίνει εκεί και την επισκέπτεται.

Πλέον, όμως, κάνει επιλεγμένες δουλειές και συναυλίες αφού δεν είναι αναγκασμένη να τρέχει για το μεροκάματο. Τον περισσότερο καιρό της τον περνά στην Κύπρο, όπου ζει μόνιμα και στην Ελλάδα έρχεται αυθόρμητα και αθόρυβα.

Πάντως, παρακολουθεί τα δρώμενα στην χώρα μας και πιστεύει ότι θα τα καταφέρουμε αφού είναι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Της αρέσει να ακούει καλή μουσική και να διαβάζει. Και φυσικά, θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με την μουσική αρκεί να έχουν ταλέντο. Πάντως, υποστηρίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνουν πράγματα και να σπουδάζουν γιατί δουλειές πλέον δεν υπάρχουν.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».