Η Νέα Δημοκρατία θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει σειρά επαφών με όλους τους αρμόδιους υπουργούς με σκοπό να εξευρεθεί μία δίκαιη λύση στο πρόβλημα των ομολογιούχων, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κόμματος Κωνσταντίνος Τσιμάρας, μετά τη συνάντηση του ίδιου και του γενικού γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη, με εκπροσώπους τους, στη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι των ομολογιούχων κατέφθασαν στη Βουλή περίπου στις δύο μετά το μεσημέρι, μετά τα επεισόδια έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

Οι θέσεις τους διατυπώθηκαν σε «ήρεμο κλίμα» και κατεγράφησαν, δήλωσε αργότερα ο κ. Τσιμάρας και ενημέρωσε ότι στο κλίμα αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ομολογιούχων με τη διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων Γιώργος Κλαυδιανός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα πρέπει να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για λύση στο πρόβλημά τους. Αναφερόμενος στα επεισόδια έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, ο κ. Κλαυδιανός είπε πως «δεν ήταν ο σκοπός μας τα έκτροπα, αλλά να γίνει πράξη η προεκλογική δέσμευση».