Το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να μπορούν τα μέλη της να εισάγουν καύσιμα από τα διυλιστήρια της Βουλγαρίας άφησε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις τρέχουσες εξελίξεις στην αγορά καυσίμων.

Την ίδια ώρα το Δ.Σ. άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με αφορμή το πλαφόν.

Συγκεκριμένα τα μέλη της ΠΟΠΕΚ επεσήμαναν ότι σήμερα κατά πάγια πρακτική όλων των κυβερνήσεων αφήνουν στο απυρόβλητο τους άλλους εμπλεκόμενους. Σημειώνοντας ότι αυτό είναι ανήθικο για να συμπληρώσουν ότι δεν είναι δυνατόν να διασύρεται ένας ολόκληρος κλάδος.

Οι ίδιοι σημείωσαν ότι η απόφαση για την επιβολή πλαφόν είναι άδικη και ισοπεδωτική για τους πρατηριούχους ζητώντας να μπει πλαφόν σε όλα τα στάδια. Τονίζοντας ότι σήμερα εκατοντάδες πρατήρια αγοράζουν χονδρικώς τα καύσιμα σε τιμές υψηλότερες από τις ανώτατες λιανικές τιμές πώλησης που επέβαλε η Κυβέρνηση μόνον στους πρατηριούχους, όπως τόνισαν.

Σύμφωνα με τους ίδιους σήμερα η μέση τιμή χονδρικής ανέρχεται σε 1,57 ευρώ το λίτρο ενώ στην Κρήτη η τιμή χονδρικής που αγοράζουν οι εκεί πρατηριούχοι αγοράζουν προς 1,63-1,66 ευρώ το λίτρο.

Αποτέλεσμα σήμερα όπως ανέφερε μέλος της ΠΟΠΕΚ να μείνουν κλειστά 1.000 πρατήρια στην Κρήτη γιατί δεν μπορούν να πουλήσουν στην τιμή που έχει καθοριστεί με το πλαφόν.

Την ίδια ώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών αναμένεται να βάλει φωτιά στην αγορά καθώς μειώνει από τα 200 μέτρα στα 50 μέτρα την απόσταση για τη λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων από χώρους συνάθροισης μεγάλου αριθμού πολιτών.

Πηγή: euro2day.gr