Σε κατάληψη έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιου Μπούσιου, προχώρησαν το πρωί πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Εσωτερικών καθώς και στην αποστολή στοιχείων εργαζομένων που πιθανώς να εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων πολιτικών υπαλλήλων στο υπουργείο Ναυτιλίας, Σπύρος Στρομπούλας, το πρωί οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, ότι έχουν σταλεί στοιχεία για τουλάχιστον 12 πολιτικούς υπαλλήλους, προκειμένου αυτοί να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Στρομπούλας είπε ότι μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα δεν υπήρχε κανένα θέμα για κανένα συνάδελφο με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και το Σάββατο το απόγευμα πληροφορήθηκαν ότι η διευθύντρια προσωπικού μαζί με το Γενικό Γραμματέα απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών, με δεδομένο ότι σήμερα θα ακολουθήσουν τα ονόματα.

Η αξιολόγηση των υπαλλήλων, ανέφερε, έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία των φακέλων των εργαζομένων, ούτε τα αντικειμενικά κριτήρια που θεσπίζονται από το νόμο και υπογράμμισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας ουσιαστικά προχώρησε σε μια υποκειμενική ερμηνεία του νόμου, με στόχο να μειώσει το προσωπικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας που συναντήθηκε πρόσφατα με τους εργαζόμενους του υπουργείου, εμφανίστηκε διατεθειμένη, αν οι εργαζόμενοι έχουν κάποια νομική ερμηνεία για το νόμο, με διασταλτικό χαρακτήρα ή περισσότερο ευνοϊκό, να την παρουσιάσει στο υπουργείο Εσωτερικών, που είναι και υπεύθυνο για την εφαρμογή του σχετικού νόμου.