Με τον «Τηλέμαχο» να δίνει τη θέση του στην «Υπατία», το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από σήμερα τη χώρα, πολλές περιοχές παραμένουν στα λευκά, με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται, το κρύο να παραμένει δριμύ και τον παγετό να απειλεί.

Λόγω του καιρού, πολλές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ανακοίνωσαν πως τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο κλειστά, χαρίζοντας στα παιδιά παρατεταμένες διακοπές Χριστουγέννων και ξέγνοιαστες στιγμές στο χιόνι.

Όπως γράφει το thestival.gr, την απόφαση να παραμείνουν κλειστά αύριο τα σχολεία έλαβε ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης νέας χιονόπτωσης και του παγετού.

Ανακοίνωση για τη λειτουργία σχολείων, παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ εξέδωσε ο δήμος Θερμαϊκού. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Εξαιτίας της νέας επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, τα σχολεία σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο διήμερο και συγκεκριμένα:

  • Αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και
  • Μεθαύριο, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου».

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία και στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης τώρα αλλά και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα ακολουθήσουν τη νύκτα (βροχή, χιονόνερο, χιόνι, χαμηλές θερμοκρασίες αρκετά κάτω απ’ το μηδέν) δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 10/01/2019 οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Δέλτα. «Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του Δήμου Δέλτα δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 10/1/2019 λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Ο Δήμος Βόλβης ανακοινώνει ότι λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της νέας επιδείνωσης της κακοκαιρίας, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους ασφαλείας των μαθητών.

Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, εξέδωσε ο δήμος Ωραιοκάστρου. Όπως αναφέρει: «Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που επικρατεί από τις πρώτες πρωινές ώρες θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες, οι παιδικοί σταθμοί του Δ.Ο.Π.ΠΑ.Ω. και της ΔΗ.Κ.Ε.Ω., καθώς και τα ΚΔΑΠ του δήμου Ωραιοκάστρου, για λόγους ασφαλείας παιδιών».

Και στον δήμο Λαγκαδά τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο κλειστά. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου: «Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται ότι λόγω της επιδείνωσης του καιρού με νέες πυκνές χιονοπτώσεις και τον συνεχιζόμενο ισχυρό παγετό σε όλο τον Δήμο μας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά».