Το νέο βαρομετρικό χαμηλό που εισέβαλε από τη Βόρεια Ευρώπη, επισκέφθηκε και την Κεντρική Ελλάδα. Από τις 7 το πρωί τα φαινόμενα είναι έντονα στο Καρπενήσι και σε ολόκληρη την Ευρυτανία, αλλά και στη Βόρεια Φθιώτιδα, σε περιοχές του δήμου Δομοκού. Επίσης, χιονίζει δυτικότερα στα ορεινά χωριά του δήμου Μακρακώμης και πιο νότια στον ορεινό όγκο του δήμου Λαμιέων.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Η γενική εικόνα είναι καλή, με ανοιχτούς τους δρόμους χάρη και στην προεργασία των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, που έριξαν πολύ αλάτι στους δρόμους, διατηρώντας ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Εντούτοις, η πυκνή χιονόπτωση από τη Ράχη Τυμφρηστού και μέχρι το Καρπενήσι, υποχρέωσε την Αστυνομία να δώσει χρήση αλυσίδων στο κομμάτι αυτό, όπως και από την άλλη πλευρά της εθνικής προς Αγρίνιο στη θέση «Μπαγασάκι» (6η έως 12η χθ). Αλυσίδες χρειάζονται και στο επαρχιακό δίκτυο προς Δομνίστα, Κρίκελλο, Φουρνά και φυσικά προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου.

Έντονη χιονόπτωση όπως σημειώσαμε παρατηρείται στο κομμάτι Λαμίας – Δομοκού και συγκεκριμένα από τα «δίδυμα πρατήρια» και μέχρι την Αγία Αικατερίνη, χωρίς πάντως να γίνεται χρήση αλυσίδων, καθώς τα μηχανήματα ενεργούν συνεχώς.

Πιο ήπια τα πράγματα στην εθνική οδό Θερμοπυλών – Ιτέας, με το χιόνι να ξεκινά στο ύψος του Σκαμνού, ωστόσο η βροχή που προηγήθηκε και οι παρεμβάσεις των μηχανημάτων δεν έχει επιτρέψει να πιάσει ο δρόμος. Χιονόπτωση επικρατεί και γύρω από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που υποδέχτηκε φρέσκο χιόνι, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα από Αράχωβα, Επτάλοφο ή από Αμφίκλεια, Πολύδροσο για την προσέγγισή του.

Τέλος, βροχόπτωση έχουμε στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δικτύου στη Φθιώτιδα, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Με αφορμή το νέο κύμα κακοκαιρίας η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση, τις συμβουλές της οποίας αξίζει να θυμηθούμε:

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www. astynomia.gr ,καθώς και στο τηλέφωνο 2231032246 της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φθιώτιδας.

Καλούνται οι πολίτες να λάβουν τα παρακάτω μέτρα αυτοπροστασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.