Βροχοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, άνοδος της θερμοκρασίας και αυξημένη υγρασία θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο.

Σάββατο
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας καθώς και σε περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, αναμένουμε το Σάββατο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα και θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 15 έως 27 στη βόρεια Ελλάδα, 14 έως 26 στη δυτική Ελλάδα, 17 έως 25 στο βόρειο Αιγαίο και από 13 έως 27 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά, με ένταση από 3 έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και από 3 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Αττική: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, ενώ ασθενείς βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν τις πρωινές ώρες στο δυτικό τμήμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι από νότιες διευθύνσεις.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι από νότιες διευθύνσεις.

Κυριακή
Οι βροχές στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα συνεχιστούν και την Κυριακή. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες ενώ αναμένονται βροχοπτώσεις στα ορεινά μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι από νότιες διευθύνσεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για κάθε σημείο της Ελλάδας στο www.weather.gr.