Με την κατάθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, η οποία κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των υπερασπιστών του προϊστάμενου του Τμήματος Εσόδων του δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε χθες, για έκτη μέρα, η πολύκροτη υπόθεση για την υπεξαίρεση των 51,4 εκ. ευρώ από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Η επιθεωρήτρια κατέθεσε πως επί των ημερών του αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο οι αναλήψεις χρηματικών ποσών με τη μορφή μετρητών από τα ταμεία της Υπηρεσίας της οποίας προΐστατο.

Η εκταμίευση των μετρητών γινόταν από τον βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση, πρώην υπάλληλο του δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη, με την προσκόμιση παραποιημένων αποδείξεων και προηγούμενη εντολή διευθυντικού στελέχους οικονομικής υπηρεσίας του δήμου.

Εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία της κ. Τσεμπερά, σύμφωνα με την οποία, ο παραπάνω υπάλληλος του Τμήματος Εσόδων, προέτρεψε συναδέλφισσά του, που ανέλαβε να διενεργήσει έλεγχο στα οικονομικά του δήμου κατά την γνωστοποίηση του σκανδάλου, «να κάνει εισήγηση ώστε να κουκουλωθεί έλλειμμα της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ».

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 18 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωρόπουλος, τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και ανώτεροι υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα.