Τον Οκτώβριο θα δεχτεί τους πρώτους κρατουμένους στις νέες εγκαταστάσεις της, στην Αγιά, η δικαστική φυλακή των Χανίων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης.

Ο κ. Καραγκούνης διαβεβαίωσε πως ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούσαν τη μετεγκατάσταση της φυλακής, ενώ παραδέχτηκε ότι το υπάρχον κατάστημα κράτησης στα Χανιά, όπως και όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα, έχει κορεστεί από τον μεγάλο αριθμό των κρατουμένων.

Η μεταφορά της δικαστικής φυλακής Χανίων στο νέο κατάστημα της Αγιάς αποτελεί πάγιο αίτημα, τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, καθώς ο χώρος που φιλοξενεί σήμερα τις δικαστικές φυλακές είναι περιορισμένος και ενίοτε κρατούμενοι κοιμούνται ακόμα και σε διαδρόμους του καταστήματος με αποτέλεσμα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της φυλακής και απειλή στην υγειονομική της ασφάλεια.

«Θα ανοίξουμε τις πρώτες πτέρυγες της φυλακής Αγιάς και παράλληλα έχουμε ζητήσει να γίνουν προσλήψεις 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων. Αντιμετωπίζουμε εκρηκτικό πρόβλημα στις φυλακές. Ο αριθμός κρατουμένων είναι τεράστιος, αγγίζει τα 13.000 άτομα, ενώ το σωφρονιστικό μας σύστημα αντέχει 9.300», υπογράμμισε ο κ. Καραγκούνης.