Μήνυμα προς τους οδηγούς φορτηγών να μην προκαλέσουν κομφούζιο στην αγορά, εξαιτίας της αντίθεσής τους στο άνοιγμα του επαγγέλματος, απηύθυνε πριν λίγο στη Βουλή ο Δημήτρης Ρέππας.

«Αν βρεθούμε απέναντι σε στάσεις που οδηγούν σε αιχμαλωσία της ελληνικής οικονομίας, τότε θα μηδενίσουμε τη μεταβατική περίοδο», τόνισε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τους επαγγελματίες του κλάδου να μην ακυρώσουν το διάλογο και τη νομοθετική πρωτοβουλία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ αντέδρασε κάνοντας λόγο για «πολιτικό εκβιασμό», ενώ απαντώντας ο υπουργός Υποδομών διευκρίνισε ότι η μεταβατική περίοδος των τριών ετών αφορά εταιρείες και όχι πρόσωπα. Τους ενθαρρύνουμε ώστε να οργανωθούν σε εταιρείες, σχολίασε.

Κατά την παρουσίαση του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές, ο Νάσος Αλευράς του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ενδεχομένως οι εταιρείες να επιδιώξουν να ιδρυθούν εκτός συνόρων και σχολίασε δηκτικά ότι «ίσως το νομοσχέδιο χρειάζεται περαιτέρω μελέτη», ενώ διερωτήθηκε γιατί είναι αναγκαίες οι άδειες δημόσιας χρήσης τη σύγχρονη εποχή.