Το «απαγορευμένο» βίντεο του Συλλόγου Αρχαιολόγων

Χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον!


ΕΛΛΑΔΑ
14:17
10/09/2012
Το «απαγορευμένο» βίντεο του Συλλόγου Αρχαιολόγων
2
loading

«Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις» είναι η φράση με την οποία κλείνει το βίντεο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την υποστήριξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς κατά των περικοπών που επιβάλουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κονδύλια και προσωπικό.

Ο Σύλλογος είχε ζητήσει την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη διάθεση του βίντεο στο διαδίκτυο και σε τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της καμπάνιας του για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την προστασία των αρχαιοτήτων.

Ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε.

«Επειδή οι αρχαιολόγοι που εργαζόμαστε στο Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζουμε ότι η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν γίνεται για μας, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας, θελήσαμε να γυρίσουμε ένα τηλεοπτικό σποτ με το απλό μήνυμα ότι η ίδια η κοινωνία πρέπει να ευαισθητοποιηθεί για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ίδιας της ιστορίας της, κόντρα στις σειρήνες «τώρα κρίση έχουμε, λεφτά για μάρμαρα θα δίνουμε;», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της που συνοδεύει το βίντεο η Δήμητρα Κουτσούμπα, μέλος του ΣΕΑ και πρόεδρος του ΔΣ.

Δείτε το βίντεο...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Dimopoulos

    Δεν έχω καμία υπόληψη στους αρχαιολόγους. Λειτουργούν για το συντεχνικό τους συμφέρον και κανείς δεν τους πειράζει....για παράδειγμα, έχουν τον Παρθενώνα εδώ και εικοσι χρόνια γιαπί ώστε να βρίσκονται σε δουλειά και μάλιστα μέσα στην Αθήνα.

  2. avatar Punisher13

    Μόνο να μην είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν... Γιατί κι αν ζεις στο παρελθόν δεν θα έχεις μέλλον...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει