«Ο Αθανάσιος Διάκος στο έργο ήταν καθαρά συμβολικό πρόσωπο»

Τι λέει στο newsbeast.gr η Έμιλυ Κολιανδρή, η πρωταγωνίστρια της παράστασης


ΕΛΛΑΔΑ
13:47
04/09/2012
«Ο Αθανάσιος Διάκος στο έργο ήταν καθαρά συμβολικό πρόσωπο»
36
loading

Ο Αθανάσιος Διάκος βρίσκεται στη σύγχρονη εποχή και είναι ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, που βρίζει, δέρνει και ζηλεύει τη γυναίκα του επειδή τη ζηλεύει. Εκείνη τον απατά με έναν Κούρδο λαθρομετανάστη.

Η Κρουστάλλω, η σύζυγος δηλαδή του Αθανάσιου Διάκου, την οποία υποδύεται η Έμιλυ Κολιανδρή, στο ανατρεπτικό έργο της Λένας Κιτσοπούλου που ανέβηκε πριν από περίπου ενάμιση μήνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στο Κτίριο Η της Πειραιώς 260 μιλάει στο newsbeast.gr για το σάλο που επικράτησε γύρω από την παράσταση.

Κάνει λόγο για «επίθεση κάποιων κατά του διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών». Υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι κρίνουν την παράσταση χωρίς να την έχουν δει και τονίζει ότι «οι ηθοποιοί και γενικότερα οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να φιμώνονται».

-Πώς είδατε το σάλο που επικράτησε γύρω από την παράσταση «Αθανάσιος Διάκος: η επιστροφή»;

«Μου φαίνεται σαν θέμα που έγινε λίγο αστείο για να το σχολιάσω. Εννοώ, τόσο καιρό μετά, μάλλον είναι ελλείψει θεμάτων. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Είναι μια παράσταση που έγινε πριν από ένα μήνα. Ξαφνικά, για κάποιο λόγο, ανακινήθηκε. Δεν πιστεύω καν ότι αυτοί που ανακίνησαν το θέμα, είδαν την παράσταση γιατί αν την είχαν δει, θα δημιουργείτο τότε το θέμα. Ίσως, είναι μία επίθεση εναντίον του διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών μόνο έτσι και μια αφορμή μάλλον για να τον μετακινήσουν, για να δείξουν την αντιπάθειά τους προς αυτόν. Αλλιώς, πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω».

-Θεωρείτε δηλαδή ότι έγινε σκόπιμα;

«Νομίζω, δεν έχει κάποιο άλλο λόγο. Δηλαδή πραγματικά δεν πιστεύω ότι αυτοί που ανακίνησαν το θέμα, έχουν δει την παράσταση».

-Πιστεύετε ότι υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που προσβάλλονται από τη μεταφορά ιστορικών προσώπων στη σύγχρονη εποχή;

«Φαντάζομαι, ναι. Όταν κάτι είναι προσβλητικό και θεωρείσαι θεματοφύλακας μιας κληρονομιάς και σου την προσβάλλουν, ναι. Κάποιοι παίρνουν αυτό το ρόλο ή προσβάλλονται πραγματικά. Το συγκεκριμένο έργο ήταν μια αφορμή για μια ιστορία. Δεν είχε να κάνει με το ιστορικό πρόσωπο, αυτό καθαυτό. Ήταν καθαρά συμβολικό και ήταν θέατρο. Δεν ήταν η ιστορία του Αθανάσιου Διάκου και κάποιος μίλησε προσβλητικά γι’ αυτόν. Ήταν, με αφορμή αυτό το πρόσωπο, ένα έργο που δείχνει την κατάντια του σύγχρονου Έλληνα, που ένας απόγονος, ας πούμε, του Αθανασίου Διάκου ή του κάθε Αθανασίου Διάκου, καταντάει ένας σύγχρονος Έλληνας με όλα του τα αρνητικά χαρακτηριστικά».

-Περιμένατε τις αντιδράσεις όταν το ετοιμάζατε ή όταν προβλήθηκε;

«Είπαμε ότι κάποιοι ίσως ενοχληθούν. Ναι, θα μπορούσε αλλά τότε όχι όμως τώρα. Αυτό μου φαίνεται εμένα πάρα πολύ ύποπτο και περίεργο. Δηλαδή τόσο καιρό μετά να δημιουργηθεί ένα θέμα. Γιατί τότε πραγματικά δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα. Αυτό μου κάνει εντύπωση. Ναι, περιμένεις ότι κάποιος ίσως ενοχληθεί αλλά το κοινό που πηγαίνει και βλέπει τις παραστάσεις στο Φεστιβάλ είναι λίγο μυημένο. Είναι μια παράσταση που ανεβαίνει για δύο βραδιές στα πλαίσια φεστιβάλ. Υποτίθεται ότι είναι ένας χώρος πειραματισμού και υποτίθεται τολμηρών προτάσεων και επιχειρημάτων. Στα πλαίσια αυτού του θεσμού, ας πούμε, δε νομίζω ότι ήταν κάτι το συναισθηματικά προκλητικό ή πρωτοποριακό. Έχουν γίνει αυτά τα πράγματα δεκάδες χρόνια τώρα».

-Πιστεύετε ότι η τέχνη πρέπει να αγγίζει ιστορικά πρόσωπα;

«Πιστεύω ότι γενικά η τέχνη και οι καλλιτέχνες και στην παρούσα φάση και πάντα, δεν πρέπει να φιμώνονται. Θέλω να πω ότι η ελευθερία είναι το Α και το Ω, η προϋπόθεση τέλος πάντων, για μια καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση. Οτιδήποτε άλλο θυμίζει άλλες εποχές, να μην αναφερθώ συγκεκριμένα σε ποιες, που είναι επικίνδυνο. Αυτό για μένα είναι το επικίνδυνο να συμβαίνει».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

36
σχόλια
 1. avatar john 73

  τη επομενη τοτε γυριστε ενα εργο με το βιασμο της μανας σας ενω οπατερας σας θα ειναι στη δουλεια απο εναν κακομοιρο μεταναστη,δινωντας εμφαση στισ πολλες ωρες εργασιας που εχει πλεον ο νεοελληνας και ταυτοχρονα την ελλειψη ασφαλειας (ΑΛΗΓΟΡΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ)............

  1. avatar Ανδρέας Ηλιοδρομίτης

   Απλώς υποκλίνομαι και συγχαίρω..!

 2. avatar 665

  "Διαφωνώ με αυτό που λες σου αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" -- Βολταίρος. Ποιό είναι το συμπέρασμά μου (απ' ότι διαβάζω, δεν έχω δει το έργο); Κακόγουστο, προσβλητικό, άθλιο, σκουπίδι. Πρέπει να λιθοβολήσουμε τους συντελεστές; Σε καμία περίπτωση... Ο καθένας - πρέπει να - έχει το δικαίωμα της γνώμης και της έκφρασης. Όταν βάζουμε όρια ως προς τι είναι "αποδεκτό", γινόμαστε φασιστές και αυτό για μένα είναι η χειρότερη προσβολή. Η ελευθερία απαιτεί κόπο, κόπο να σκεφτούμε για τον εαυτό μας, κόπο να αποφασίσουμε για τον εαυτό μας και κόπο να αντέξουμε ότι υπάρχουν και διαφορετικές γνώμες.

  1. avatar N1k0ssT

   Οχι ακριβώς 665 (έχω δεί και καλύτερα ονόματα χρήστη παρεπιπτόντως) . Στο λόγο υπάρχει και η συκοφαντία, η δυσφήμιση, η εξίβρυση, η ασέβεια και η ανηθικότητα. Για παράδειγμα τώρα μπορώ να σε αποκαλέσω [...] ή ακόμη και [... ......] αλλά όπως βλέπεις λογοκρίνομαι. Το πράγμα αυτό που ανεβάσαν με λεφτά μας είναι όλα τα παραπάνω. Στην πραγματικότητα ο "λιθοβολισμός" ισχύει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ρώτα πόσες ομιλίες και συζητήσεις, ακόμη και μουσικές παραστάσεις έχουν διακόψει με βάναυσο τρόπο διάφοροι "προοδευτικοι΄"

   1. avatar 665

    N1k0ssT, με αυτά, τα ίδια επιχειρήματα θα μπορούσε οποιοσδήποτε πολιτικός να μηνύσει και να φυλακίσει όποιον τον σατυρίζει η μιλάει υποτιμητικά γι' αυτόν.

 3. avatar Πολίτης

  Δεν θα κάτσω να διαβάσω όλο το άρθρο είναι δώρον άδωρον.Ένα μονάχα έχω να πω.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ,κάποιοι πολέμησαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.Ας δείξουμε λίγο σεβασμό.

 4. avatar N1k0ssT

  Παγκοσμίως άγνωστη και αυτή.

 5. avatar hellroach

  Ετσι είναι
  Στο όνομα της ελευθερίας ας καταστρέψουμε και ας γκρεμίσουμε ιστορικές προσωπικότητες της πατρίδας μας.
  Ας φτύσουμε ανθρώπους που πραγματικά ήταν ήρωες, όπως δεν θα φτύναμε πραγματικά κακούς ανθρώπους που ζουν στο διπλανό διαμέρισμα.
  Όταν κάποιος μας ρωτήσει "γιατί?" η απάντησή μας πάντα ας είναι "γιατί είχα την ελευθερία να το κάνω" [...]

 6. avatar stelios

  Η ημιμάθεια γεννά μονάχα τέρατα. Μέσα σε αυτά, είναι οι έθνικόφρονες πατριώτες που γενικολογούν και τσουβαλιάζουν...
  Αν έρθει η έσχατη ώρα του εμφυλίου, πάλι την βοήθεια από τους "έξω" θα περιμένουν για να κερδίσουν έναν πόλεμο που δεν ξέρουν γιατί τον κάνουν?
  Πατριδοκάπηλοι πατριώτες βρωμάν τα χνώτα σας σαπίλα, οργή και μίσος.. ημιμάθεια και αμορφωσιά.
  Πίσω στα σπιτάκια σας, στα παιδάκια σας, στις μικροαστικές φιλήσυχες ζωούλες σας και στην ασφάλεια που σας προσφέρει το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Η Ζωή δεν είναι για εσάς.

  1. avatar Ανδρέας Ηλιοδρομίτης

   Όταν λες "Ζωή" (με κεφαλαία το Ζ) αναφέρεσαι στον ομώνυμο θρησκευτικό σύλλογο και ισόβιο αντίπαλο του "Σωτήρα" ???

  2. avatar Perikles

   αυτά σου έμαθε το ελληνικό σχολείο που πηγες, η ελληνική ιστορία που υποτίθεται που έμαθες και τα αρχαία ελληνικά στο λύκειο? Ρώτησες τον παππού σου κι τη γιαγιά σου τι έκαναν στο πόλεμο και τι δεινά πέρασε αυτός ο τόπος? Αυτός που δεν αγαπάει τη χώρα του, είναι άνθρωπος χωρίς ρίζες και ταυτότητα...κάθε χώρα έχει ανάγκη από πατριώτες που να φροντίζουν την χώρα τους να μην καταστραφεί και πέσει το οικοδόμημα και τους πλακώσει ... Αμόρφωτοι είναι αυτοί που αγνοούν τους αγώνες του ελληνικού έθνους και τσουβαλιάζονται στον καναπέ τους βλέποντας τον Σουλειμαν....

  3. avatar sailor

   τώρα εσύ μορφωμένε σε όλα αυτά τσουπ κόλλησες και έναν εμφύλιο....στον οποίο οι κουκουέδες είχαν τη βοήθεια της μαμάς σοβιετικής ένωσης και των λοιπών σοβιετοφασιστών ηγετών των βαλκανίων....όπότε δεν ήταν μόνο ο εθνικός στρατός πουχε βοήθεια απέξω...μην ξεχνάς ότι δεν σε συμφέρει!!!

 7. avatar EXELSIOR

  ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΝΙΤΣΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ.
  "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΣΤΗ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΤΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΠΗΔΗΜΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΒΥΣΟ. ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΤΟΥ. ΟΠΟΤΕ Η ΔΥΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ.

  1. avatar skygreenplus

   είχε υπόψη του εκείνο τον λαό που έκανε υπέρλαμπρη αναγέννηση..που ανέστησε δηλαδή τους κολοσσιαίους Υπερπολιτισμούς του θείου Νείλου, όχι την κοινωνία μας! Ακρυβως αυτά είπε, αλλά μην βιαστείς να τα ράψεις αυτά στα μέτρα μας. Κοίταξε γύρο σου αν εννοεί το σημερινό ..τάκα-τάκα! Έτσι δεν λέμε σε όλες της δουλειές μας? Τάκα-τάκα! Εγώ δεν θυμάμαι αν ο λαός ..ο υπέροχος λαός του Παρθενώνα, έκανε όλα τάκα-τάκα! Στην Δροσοπούλου μια δεκαετία ολόκληρη, για 50 μ δρόμο, επί μια δεκαετία ανιγανε και κλείνανε. Τι σοι δουλειά ήταν αυτή ? που πήγαν αυτά τα λεφτά ? Δεν νομίζω ότι ο Νίτσε είχε υπόψη του τέτοια πραγμματα!

   1. avatar john 73

    τσ τσ τσ παντα εκτος θεματος....ΕΙΠΑΜΕ,ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ

 8. avatar skygreenplus

  οι Εʹ εκκ χωριάτες, να γυρίσουν αμέσως στα χωράφια τους να τα καλλυεργήσουν, ας αφήσουν τις για άλλους! Εκεί στα χωριά τους να κλλυεργήσουν την γη. Η πατρίδα θα έχει ανάγκη την καλλιέργια ! Αφήστε τις τέχνες για τους ιδιμονες, και πηγαίνετα στα χωριά σας να αγοράσετε ξανά τα χωράφια σας που πουλήσατε αστούς μετανάστες, για να το παίζουμε "άρχοντες τρανοί" . Φιγουρατζήδες, εε φιγουρατζήδες! Όλοι στας χωριά τους να ξεβρωμίσει η Αθήνα! Μέχρι εδώ ανέβηκε η επαρχιοτική χαβούζα!

  1. avatar taspav

   απλα γελοιος...
   Να υποθεσω οτι εισαι "γνησιος" απογονος του Περικλη...
   Αθηνα=Ελλαδα (στην πραγματικοτητα ολες οι υπηρεσιες,βιομηχανιες,εμπορικες συν. και το συνολο σχεδον των δημ.δαπανων σε εργα αναπτυξης)
   επαρχια=εξαθλιωση (δες απλα τα ρεπορταζ καθημερινα για τα απιστευτα προβληματα που μοιαζουν ανυπερβλητα λογω του υδροκεφαλισμου του κρατους )
   Αρα γιατι να φυγουν οι "βρωμιαρηδες" επαρχιωτες ??????
   Αφου ειμαστε εμεις οι επαρχιωτες λοιπον "βρωμιαρηδες" και κατωτεροι πολιτες πρεπει να ερθουμε και εμεις ολοι στην Αθηνα για να μας δωσουν τα "φωτα" τους οι διανοούμενοι και καθαροι σαν και του λογου σου...
   Ενας Ποντιος απογονος μεταναστη (απο το 1917), που ζει στην Μακεδονία.. (και φυσικα κατωτερος σου, αφεντη...)

  2. avatar aris

   ΅αυ φανταζομαι εισαι αθηναιος απο τα τιρανα!!

 9. avatar ekata1965

  Δεν κρίνω την παράσταση διότι όντως δεν την έχω δει, μπορεί πραγματικά να πρόκειται γιαι επίθεση στον Λούκο,ο καλλιτεχνικός χώρος δεν είναι ότι ποιό αγνό,αλλά μην μας κάνει την παρθένα-την ξέρουμε την νεοελληνική κοινωνία,τα έχει πει όλα ο Οικονομίδης στο σπιρτόκουτο-αφήστε τον Αθανάσιο Διάκο στην ησυχία του,ανερμάτιστοι.

 10. avatar Παναγιώτης

  βέβεα το οτι ο Αθανάσιος Διάκος ανεξαρτήτος απο ποιος ήταν , αποτελεί ένα σύμβολο για τους ελεύθερους έλληνες δεν έχει καμιά συμασία για αυτούς που της δωσανε την επιχορήγηση .Υπήρχαν απο την άλλη πολλοί που δεν θέλανε την απελευθέρωση , οι λεγώμενοι ραγιάδες , πιθανόν όλοι αυτοί να είχαν ρίζες απο κει μεριά

 11. avatar ΕΛΛΗΝ

  ΟΞΩΩΩ ΡΕΕΕ !!!

 12. avatar Axpan

  Κρεμασμα στο Συνταγμα για παραδειγματισμο, μαζι με οσους υπεγρεψαν την επιχορηγηση της

 13. avatar yannis

  ΈΜΙΛΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΟΥ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .... ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΑΚΟ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ .....

 14. avatar pavlos

  βαλε τον πατερα σου συμβολικο πρόσωπο...

  1. avatar grousouzis

   Αυτό θα έλεγα κι εγώ...

 15. avatar krixous

  Ο Αθανάσιος Διάκος στο έργο ήταν καθαρά συμβολικό πρόσωπο»
  τότε γιατί δεν έβαζες τον μπαμπά σου

  1. avatar S.O.A.D. 4

   σάμπως τον ξέρει τον πραγματικό...

 16. avatar Tsouxtra

  Ναι....και η κρατική χρηματοδότηση των σαράντα χιλιάδων ευρώ και κάτι ψιλά..."συμβολική" ήτο και αυτή... ΄Εμιλυ -"wanna be something but ι do not know what " Κολιανδρή ?

 17. avatar john 73

  ΟΙ ΚΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΦΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΦΙΛΕ ΗΛΙΑ

 18. avatar aris

  Εκει ποναει.... ποναει πολυ καιδεν θα παρει κοκο απο το συστημα

 19. avatar George Bourekas

  Για οες μας εχεις παει με μαυρο ή κιτρινο ή ή ή οπως προτρεπει η σκηνοθετις? αυμβολικο το ενα συμβολικο το αλλο στο τελος μ αυτα και μ αυτα θα ξεμεινουμε απο εθνικα συμβολα μιας και τα αποκαθηλωνετε ολα σιγα σιγα

 20. avatar alexxxaic32

  οχι και προτυπο ο αρης...για να φτασει το ΚΚΕ το ιδιο να τον διαγραψει την εποχη του εμφυλιου..φανταζομαι ποσο κοσμακης πηγε απο τα κονσερβοκουτια του...

 21. avatar Tsouxtra

  Είχαμε εμφύλιο ....γιατί οι...υπόλοιποι που χτίζαν τις χώρες τους (οι άγγλοι στην περίπτωσή μας) έβαλαν το χεράκι τους. Μην το ξεχνάμε Μήτσο ε ! Και μην ξεχνάμε επίσης και τον προηγούμενο απο αυτόν εμφύλιο....ως "εθνικό διχασμό" τον κατέγραψε η Ιστορία...και πάλι αυτοί οι ...."υπόλοιποι" έβαλαν το χεράκι και το ποδαράκι τους.

 22. avatar Social Distortion

  Ναί συμφώνησε να δώσει το 1/3 της Ελλάδας στην Γιουγκοσλαβία για να εγκαθυδρίσει τον απάνθρωπο κομμουνισμό στην Ελλάδα οδηγώντας την σε εμφύλιο μετά από παγκόσμιο πόλεμο. Οι υπόλοιποι χτίζαν τις χώρες τους από την αρχή καί εμείς είχαμε εμφύλιο.
  Ναί όντως μεγάλος ήρωας ο Αρης.... Δεν πάμε καλά....

 23. avatar George Bourekas

  Ο αρης ειναι απο εκεινα τα ηρωικα συςμβολα. Ο μονος γνησιος κομμουνιστης και παλικαρι στην συγρονη ελλαδα. Θα ηταν το ίδιο ατόπημα. Περαν απο τις ιδεολογικες διαφορες η αξιες και τα σωστα θα πρεπει να λεγονται. Ο δογματισμός ποτε δεν ηταν καλο πραμα

 24. avatar μαρκος1971

  το αντι-αντιφα του ονοματος σου τι σημαινει;οτι εισαι φασιστας;
  γεια σας κομπλεξικοι ψευτοπατριωτες...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει