Η ομογενής σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Ελένη Κοντούρη ανακηρύχθηκε «Σχεδιάστρια της Χρονιάς», στο πλαίσιο των κορυφαίων αυστραλιανών βραβείων σχεδιασμού προϊόντων και εσωτερικών χώρων IDEA (Interior Design Excellence Awards).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Age», «το γεγονός έγινε γνωστό και στην Ελλάδα και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου επικοινώνησαν με την ομογενή σχεδιάστρια, η οποία δηλώνει Αυστραλή, αλλά περήφανη για την ελληνική καταγωγή της. Όπως αναφέρει η ίδια, πολλές ελληνικές εταιρείες ήρθαν σε επαφή μαζί της, για να δουν πώς μπορεί να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τα οικονομικά τους προβλήματα».

Η συμβουλή της κα Κοντούρη προς τους σχεδιαστές ήταν να δουλεύουν με εγχώριους κατασκευαστές κι όχι με ξένους: «Το ζήτημα είναι να προστατεύει και να αναδεικνύει κάποιος τις δυνατότητες που υπάρχουν εντός της Ελλάδας και να δημιουργεί ιδέες που είναι μοναδικά ελληνικές», δηλώνει η κα Κοντούρη. Ανάλογη πρακτική ακολουθεί και η ίδια εμπιστευόμενη τους Αυστραλούς κατασκευαστές.